Pleziervaartuig bewust in de brand gestoken en wordt volledig verwoest

Brand vaartuig Broca Media
Foto: Cees Baerts

Purmerend – Vannacht was het weer raak. Dit keer was een zeilboot aan de beurt.

Van vrijdag op zaterdag rond 4:45 uur werd er door een jongeman een pleziervaartuig aan de Overweersepolderdijk in lichterlaaie gezet. Op de videobeelden is duidelijk te zien dat hij aankomt rennen vanaf het Molenplantsoen.

Voor de brug houdt hij even stil om kort daarna de brug over te lopen richting de boten aan de overkant. Zijn route is zorgvuldig gekozen blijkt uit een analyse van de beelden.

Witte bedrijfsbus

Op de Overweersepolderdijk loopt hij richting zijn object. Juist op dat moment passeert er een witte bedrijfbus waarvoor hij even wegduikt. Kort daarna doet hij zijn werk en loopt het grasveld op.

De tekst gaat onder de video verder.

Tussen de bomen staat hij enige tijd stil alsof hij de beginnende brand filmt. Na het uitbreken van de brand neemt hij de benen en verdwijnt uit beeld.

De schade is aanzienlijk. Het scheepje kan als verloren beschouwd worden. Brandweer was snel ter plaatse maar kon niet veel meer uitrichten.

Geteisterd

Purmerend wordt op dit moment geteisterd door auto- en camperbranden. Vannacht werd het kleine bootje met de grond gelijkgemaakt.