Plaatsing eerste Buurtkoelkast Infopunt Wheermolen

Verhoogt en Erwin Färber Broca Media
vlnr: Rene Verhoogt & Erwin Färber - Foto: Cees Baerts
Purmerend/Beemster – Onder het motto ‘liever delen dan verspillen’ opent de stichting SoGoed op 10 november haar eerste Buurtkoelkast.

Het doel van de Buurtkoelkast is dat mensen in de buurt gekoelde en versproducten met elkaar delen. Zo voorkomen we voedselverspilling, helpen we een ander die het minder heeft en werken we samen aan een meer sociale buurt.

Het principe van de Buurtkoelkast is gebaseerd op de Buurtkastjes. In de Buurtkastjes delen buurtbewoners boodschappen met elkaar. Het gaat dan om niet gekoelde en versproducten. Inmiddels staan er al meer dan 80 Buurtkastjes in Nederland. Ook in Purmerend en omstreken zijn Buurtkastjes te vinden.

Koelkast

De Buurtkoelkast komt vanaf november te staan in het Infopunt Wheermolen in het Makado winkelcentrum, John F. Kennedyplein. De koelkast is ter beschikking gesteld door Witgoed specialist Waterland in Purmerend. De plek voor de Buurtkoelkast is ter beschikking gesteld door Gemeente Purmerend en Intermaris.

Samen met enkele andere initiatiefnemers zijn dagelijks medewerkers aanwezig om vanuit de naam Wij Wheermolen bewoners te voorzien van informatie.

Hegger

De Buurtkoelkast past prima bij deze doelstellingen van de wijk. Wethouder Mario Hegger opent de eerste Buurtkoelkast op woensdagmiddag 10 november om 14.30 uur.