Peter Elias te zien bij de VVV

Peter Elias Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Peter Elias (1956) was tijdens de museumlessen op school al gefascineerd door de abstracte schilderijen.

Vooral van Karel Appel, Willem de Kooning en de Cobra-schilders. Pas in 2005 kreeg hij door een workshop familie-opstellingen tekenen en schilderen de eyeopener dat zelf schilderen hem veel energie geeft. Daarna is hij nooit meer gestopt.

Penseelstreek

Na het volgen van lessen bij Wherelant en schilder Kees Kasbergen, maakt hij vanaf 2010 vooral abstracte werken waarin vorm en kleur in een krachtige penseelstreek centraal staan. De start van een nieuw schilderij is vaak een uitdaging.

Hiervoor gebruikt hij verschillende methodes, zoals het scheuren van vormen in dun papier, een spontane schets op papier met pastelkrijt of gewoon direct op het doek vanuit zijn gevoel. Zodra het begin er is, kom hij echt op gang. Bij de uitwerking gebruikt hij diverse materialen om textuur te krijgen, zoals zand, karton en stuc.

Observeren

Dat resulteert in abstracte schilderijen die de kijker uitnodigen om het werk goed te observeren. “Ik sta soms versteld van de verhalen die mensen uit mijn werk halen. Een goed abstract werk kan van alle kanten bekeken worden en verveelt nooit. Je hebt er je leven lang plezier van,” aldus Peter Elias.

In de etalage van de VVV zijn in mei zijn twee nieuwste schilderijen te bewonderen: ‘Sienna’ en ‘Shapes & colors III’. Benieuwd naar meer werk van Peter Elias? Kijk dan op zijn website www.peterelias.exto.nl.

Tijden

De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. de Peperstraat 35. Van 8 mei – 5 juni 2023 Peter Elias in de etalage.