Partij voor de vrijheid Nicole Moinat strijdbaar en goudeerlijk

Nicole Moinat Broca Media
Foto: Broca Media

Purmerend/Beemster – Leerde ooit voor automonteur en is gek op alles wat met paardrijden te maken heeft.

Nicole Moinat werd zo’n 37 jaar geleden geboren in Purmerend. Haar leven is alles behalve rustig te noemen. Naast haar drukke baan in de verpleging heeft zij een dubbel huishouden te runnen.

Na een tweejarige opleiding voor automonteur aan de Koogmolen School wist Nicole het, dit is niets voor mij. Ze koos zo snel als mogelijk voor een ander beroep en kwam door deze keuze in de thuiszorg terecht.

Daar was zij op haar plek en vond haar roeping. Inmiddels werkt zij sinds drie jaar in de verpleging. En Nicole voelt zich als een vis in het water. Mensen helpen dat is wat zij leuk vindt. We kunnen haar rustig een zorgmens noemen.

Ontspanning

Voor de ontspanning rijdt Nicole regelmatig paard. Ook een hobby die zijn oorsprong vond in haar jeugd. “Altijd op spanning staan is niet goed. Daar ga je uiteindelijk slechter door functioneren”, zegt een opgewekte Nicole Moinat.

Haar politieke ambities startte rond 2017. Ze leest in de krant een oproep van de PVV voor Raadsleden en meldt zich aan. Na een strenge selectie wordt zij uitgenodigd en starten een aantal gesprekken.

Werken voor de PVV betekend wel dat je goed moet weten waar je aan begint. Na haar sollicitatie blijkt haar motivatie de doorslag te geven. Kort daarna verschijnt zij als tweede op de lijst en begint haar carrière als politica.

Trainingen

Er volgt een flink aantal trainingen om haar de nodige basis te geven. Er wordt gesproken over inhoud en tijd. Maar ook over de impact die een baan als Raadslid heeft op haar privéleven.

Nicole houdt zich staande en heeft de steun van haar man Michel en hun kinderen. Na wat aanloop moeilijkheden wordt zij uiteindelijk fractievoorzitter. Daarmee heeft zij in de afgelopen jaren de PVV een gezicht gegeven in onze Gemeente.

Haar missie is duidelijk, “praat geen onzin en licht de mensen niet verkeerd voor.” Haar harde duidelijke toon zegt alles over haar idee van hoe we met elkaar moeten omgaan.” Waarbij respect voor iedereen van de grootste waarde is.

Slangenkuil

“Bij je standpunten blijven en ga niet heen en weer zwalken tussen gedachten en gevoelens. Politiek is keihard, een slangenkuil. Maar vreemd genoeg blijft het over mensen gaan.”

En juist dat laatste spreekt haar zo aan. Mensen die zichzelf niet kunnen verdedigen, daar ga ik vóór staan”, zegt zij boos kijkend tijdens dit interview. Dat is wat ik zeg, “PVV Purmerend voor uw vrijheid, uw welvaart, uw welzijn.”

De wereld veranderd in hoog tempo en daar zal de politiek op in moeten spelen. Scholen zijn niet langer en automatisch veilige plekken. Overal om ons heen zien we steekincidenten en een overmatig gebruik van lachgas.

Voorlichting

We zullen daarom samen met ouders moeten investeren en voorlichting geven op scholen. Het is niet normaal om met een mes in je zak over straat te loopt. En het is heel dom om je lichaam te verzieken met het gebruik van Lachgas.

We moeten daarom de komende jaren hoog inzetten op jeugdzorg wil de situatie beheersbaar blijven. We zullen ook met meer zorg moeten inkopen.

“Geloof in je eigen kracht. Ook ik ben de afgelopen drie jaar wel eens op mijn plek gezet. En viel dat mee? Nee natuurlijk niet, maar dat wil niet zeggen dat je dan maar opgeeft.”