Paard te water Brandweer schiet te hulp

Paard Westerweg Broca Media
Foto: Cees Baerts

Purmerend – Rond 12:00 uur rukte de brandweer uit voor een dier te water aan de Westerweg.

Twee paarden waren heerlijk aan het scharelen aan de verkeerde zijde van de afrastering. Het groene gras had hen daar waarschijnlijk toe overgehaald.

Op het smalste stukje grond duwde beide maatjes elkaar te water. Eén van de twee kon door het snelle optreden van de verzorgers van de manage heel snel op het droge geholpen worden.

Brandweer

Voor merrie ‘Red’, moest de brandweer uitkomst bieden. Inmiddels stond ‘het edele dier tot haar buikje in het water en zakte langzaam dieper weg.

De tekst gaat verder onder de video.

Na een aantal pogingen lukte het om het dier weer op het droge te krijgen. Geschrokken, maar opgelucht werd de brokkenpiloot binnen lekker warm gedoucht. Een medewerker van de manage wist ons te melden dat het allemaal goed gegaan was.

Risicovol

Een paard over één zijde weer op het droge trekken is een risicovolle klus. Er kan namelijk inwendig nogal wat beschadigd worden. Gelukkig werd Red over haar linkerzijde door het gras getrokken.

Na een beetje aandacht mag de trouwe viervoeter het vandaag lekker rustig aan doen. Het is wel de verwachting dat ze morgen wat spierpijn zal hebben.