P3 Muziekcafé tot de nok gevuld met super talent

Shoshanna Hardenberg Broca Media
Shoshanna Hardenberg - Foto: Ron ter Schegget

Purmerend – Afgelopen vrijdagavond namen veel amateurmuzikanten de honneurs waar. Het was weer één groot feest.

Elke laatste vrijdag van de maand loopt het muziekcafé van de P3 vanaf 20:00 uur langzaam vol. Muziekliefhebbers halen hun hart op en komen in steeds grotere getalen naar het Pop en Cultuur Podium de P3 in Purmerend.

“Het gaat echt wat worden”, zegt directeur Rob Bout. Het muziekcafé is één van de meest laagdrempelige mogelijkheden voor amateurmuziekanten om aan een groter publiek te laten horen wat zij in hum mars hebben.

Vrijdagavond was het aantal muzikanten groot. De stemming was gemoedelijk en de zaal goed gevuld. Op het podium staat ‘De Huisband’ die de artiesten hartelijk ontvangt en begeleid. Daar gaat een repetitie aan vooraf. En eenmaal op het podium spat het plezier ervan af.

Uniek

Dat muziek mensen verbindt hoeft geen betoog. De P3 vervuld hier een unieke plek in. Plaats van handeling, de grote zaal. Een bar met enthousiaste medewerkers en redelijk entree tarieven en horecaprijzen.

In de zaal is plaats genoeg voor het massaal toegestroomde publiek, maar vooral heel veel respect. Hier en daar klink een niet zuiver nootje. Ook het ritme is niet altijd wat we van top bands en artiesten verwachten.

Maar de lol is voelbaar in al vezels. Gisteravond was het Frank van Engelen die de zaal vulde met zijn rauwe blues-stem in zijn vertolking van: ‘Leave your head on’ van Joe Cocker. Deze boomlange artiest heeft natuurlijk veel ervaring en stond niet voor het eerst op het podium.

Shoshanna

De zaal kwam helemaal los van de grond toen Shoshanna Hardenberg haar gouden keeltje opentrok. Menigeen had het kippenvel bij het aanhoren van deze kleine dame. Vanaf de eerste noten had zij de aandacht van het publiek.

Prachtig gekleed in een rode satijnen jurk gaf zij haar invulling aan het nummer ‘If I Aint Got You’ van niemand minder dan Alicia Keys. Op het lijf geschreven zeggen we dan. Spat zuiver vulde zij alle hoeken van de P3. Waarbij haar verschijning een lust voor het oog was.

Van ’t Hoog

Iedereen genoot van de artiesten die daarna het podium bestegen. Dick van ’t Hoog had zijn eigen invulling van het legendarische nummer van B. B. King, ‘The trill is Gone.” Dick had daar een tekst op gemaakt die de zaal probleemloos meezong.

Na enkele minuten werd zijn vertolking, ‘De vlam is uit’ meegezongen door alle aanwezigen. Na de amateurs werd het podium omgebouwd om plaats te maken voor BACK2FLEETWOOD. Deze band was de kers op de taart en wist het publiek tot in de late uurtjes te vermaken.

Een klasse apart waarbij de act voor de volle 100% klopte. Kortom de P3 heeft muziekliefhebbers van Purmerend weer een groot plezier gedaan.

Meedoen

Meezingen of spelen met de Huisband? Dat kan allemaal. Ga voor meer info naar de Facebook-pagina van de P3 en geef u op! De huisband staat tot uw beschikking. Zij begeleiden u in de eerste stappen naar het podium.

Directeur Rob Bout verliet na afloop heel tevreden de zaal. “Dit hebben we weer neergezet”, waren zijn laatste woorden. Volgende editie van het Muziekcafé, vrijdag 27 mei.