Oranje Dubbel Dekker is Dubbel Lekker bij banketbakerij Limmen

Michel Limmen Broca Media
Foto Mihlo Baerts (Baerts Media)
Purmerend – Een prachtige zaak vol gebak en ander lekkers. Michel Limmen draait er zijn hand niet voor om.

“Wij zijn de enige die nog gebruik maken van kookroom en dat proef je in al onze producten. Gebak, koek en chocolade moet super lekker zijn anders houd je dit niet vol. En alleen al in Purmerend zitten wij nu al tweeëntwintig jaar”, vertelt Michel met glans op zijn gezicht.

Banketbakkerij Limmen is dan ook een begrip in Noord-Holland. Deze Patisserie staat voor uitsluitend kwaliteit en continuïteit. Elke dag om zes uur begint de dag met het bereiden van de dagelijkse verse aanvoer. Drie uur later gaat de winkel open waarna de eerste klanten hun begeerde lekkernijen komen ophalen. Dag in dag uit en dat al teentwintig jaar lang met dezelfde passie.

Mooiste vak

Voor Michel is dit het mooiste vak van de hele wereld. “Het is hard werken, maar ontzettend mooi. Daarnaast geeft het mij veel voldoening”, vertrouwt hij ons toe. Het enthousiasme spat ervan af. Het begon allemaal in de bakkerij van zijn vader, daar leerde Michel al op jonge leeftijd de liefde voor dit mooie en creatieve vak. Rond 1998 begon hij zijn eigen bakkerij in de Peperstraat.

Dat is tot op de dag van vandaag een groot succes en de vele vaste klanten getuigen daarvan. De winkel is niet al te groot, maar wel heel knus. Daarbij is het ruime assortiment smaakvol uitgestald. De zaak ruikt naar verse marsenpijn en warme chocolade.

Dubbeldekkers

Wekelijks heeft Limmen een aanbieding met de lekkerste: boterkoek, saucijzenbroodjes, gevulde koeken en Dubbel Dekkers. En met name de laatste verdienen speciale aandacht. De Oranje Dubbel Dekkers zijn alleen op Koningsdag te koop. Op de site van Limmen staan een eetadvies om hiervan maximaal te genieten. En zoals in de kop al te lezen stond, Dubbel Dekkers zijn Dubbel Lekker.

Michel Limmen Broca Media
Foto Piet Jonker

Dat Michel er ook zakelijk wat van weet te bakken blijkt uit de samenwerking tijdens Koningsdag met Restaurant Frans Spijkerman. Beide mannen troffen elkaar na een Facebook oproep. Michel vroeg zich af of het wel zin had deze dag open te zijn. De reacties waren hartverwarmend.

Mooie samenwerking

Frans Spijkerman had de oproep ook gelezen en toog de volgende dag naar Michel. Daar bood Frans de ruimte van zijn zaak aan omdat die sinds het begin van de coronacrisis gesloten is en leeg staat. De mannen overlegden en kwamen met een fantastisch plan.

Op de site van Limmen staat het volgende te lezen: 

 I.v.m. de huidige situatie zijn wij genoodzaakt om het dit jaar anders te laten verlopen. Om jullie toch van dienst te kunnen zijn hebben wij een manier bedacht om iedereen spoedig van een Oranje Dubbel Dekker te voorzien en een extra lange wachtrij te voorkomen.

• Plaats een bestelling voor uw Oranje Dubbel Dekkers in de week voor Koningsdag in onze winkel en reken deze meteen af
• Uw bestelling staat klaar op Koningsdag tussen 9.00 – 12.00 uur bij Spijkerman – Eten & Drinken –   Neckerdijk 1 Purmerend
• Let op!!!  Dus NIET in de winkel van banketbakkerij Limmen uw bestelling afhalen!
• Geniet en maak er een feestelijke dag van!
• Dank voor uw begrip

Geen bestelling geplaatst?

• U bent op Koningsdag natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel voor een heerlijke Oranje Dubbel Dekker.
• We zijn geopend van 7.30 – 12.30 uur.  Maar… Op=Op!

 In de onderstaande video verteld Michel nog wat smakelijke details.