Opti-Cycle is een unieke winkel in gebruikte horeca-meubels en accessoires

OptiCycle Purmerend Broca Media
Foto:Cees Baerts
Advertorial – Opti-Cycle is gevestigd aan de Waterland 1, tegenover de bibliotheek en de Rabobank. Samen met vader Nico runt Barry Teiwes dit bedrijf al heel wat jaren en met veel succes.

Opti-Cycle richt zich op het in- en verkopen van zowel gebruikte als nieuwe horeca meubelen. Is een meubel of accessoire niet op voorraad, dan gaat Barry op zoek tot hij het gevonden heeft. Het assortiment is zonder meer divers, stijlvol en eigentijds te noemen.

Kriti tafels en stoelen

Als Barry ons een korte rondleiding geeft, komen we uit bij een opstelling van tafels en stoelen die ooit in het restaurant Kriti hebben gestaan. Erol Savur heeft onlangs de zaak aan de Neckerstraat compleet verbouwd en heeft de gebruikte inrichting aan Opti-Cycle overgedaan. Een beginnend bedrijf kan dus tegen zeer schappelijke prijzen een complete inventaris aanschaffen.

En heeft u iets gekocht dan is thuisbrengen ook geen probleem, Barry doet dat graag. De Mega grootte zaak staat vol met een diversiteit aan beelden, lampen, klokken, tafels, bedden, banken en meubels, waarvan sommigen in een kasteel of groot woonhuis niet zouden misstaan.

In feite kan iedereen hier terecht voor gebruikte interieur-objecten. Is het budget groter, dan is er nog een complete collectie van nieuwe 1ste klas kwaliteit meubels. Zo ontwerpt en produceert Opti-Cycle, samen met Richmond interiors, meubels in eigen beheer.

Tijdelijk Huren

Sommige objecten zijn niet te koop, maar eventueel wel tijdelijk te huur. Bijvoorbeeld een hele leuke en complete vis-stal. Ooit stond deze haringstal op de hoek van een Amsterdamse straat waar de vis verkocht werd. Ook behoort een speciale ontworpen ijsblokken-tafel en eethoek tot de mogelijkheden. Voor elk evenement, zoals toneeluitvoering, expositie of bedrijfsfeest kunnen diverse meubels gehuurd worden.

Bed & Breakfast

Voor een B&B of hotel is Opti-Cycle zeker een uitkomst. Een gouden- of zilveren kamer inrichten, geen probleem. ”We zien ook veel jonge gezinnen die beginnen aan hun eerste huisje. Dan moet er voor een klein budget een heel huis worden ingericht. Daar helpen wij ze graag bij”, aldus een altijd vrolijke Barry.

Opti-Bedding is tevens gespecialiseerd in box-springs. Een ruime keus aan geweldige slaapplekken voor iedereen die aan wat rust toe is. “Alleen het ontbijt maken we niet klaar, dat moeten ze zelf regelen”, vult vader Nico lachend aan.

Ook zo’n mooie video presentatie van uw bedrijf laten maken? Mail ons dan nu.