Opnieuw een voordeur beschoten nu in de Rietdekkerstraat (Update)

Voordeur beschoten

Schoten Rietdekkerstraat Broca Media.nl
Foto: Joey Verf

Purmerend – Rond 21:40 uur is een gezin doelwit geweest.

Er lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Rivaliserende jongeren bedreigen en waarschuwen elkaar met grof geweld. “Wie praat, die gaat”, is het credo.

Rondom en vanuit de groepen is het muisstil, niemand praat. In de onderwereld wordt dit ‘zingen’ genoemd. De groepenstrijd heeft zoals bekend in de afgelopen dagen een dodelijk slachtoffer en een zwaargewonde man opgeleverd.

Politie krijgt maar moeilijk vat op de zaak en voor verdere escalatie wordt gevreesd. Overal in de stad worden cameraopstelling geplaats, maar de nietsontziende groepen weten die voortdurend te omzeilen.

Doorboorde

Vanavond werd opnieuw een voordeur beschoten. De kogel doorboorde het glas in de voordeur. De politie gaat voorlopig uit van een waarschuwing aan de jongeren op dit adres.

Forensisch onderzoek wees uit dat er van heel dichtbij geschoten moet zijn. Er werd een kogelhuls in de voortuin dicht bij de inslag gevonden. Waarschijnlijk is er een vuurwapen van het kaliber 9mm gebruikt.

De politie onderzocht de plaats delict en er werd een speurhond ingezet. De straat werd met linten afgezet. Er vielen bij de aanslag van vanavond geen gewonden.

Knal

Een buurman weet te melden dat hij net onder de douche stond en één knal hoorde. “In eerste instantie dacht ik aan vuur werk op het schoolplein. Toen ik even later door het raam keek, bleek het anders te zijn.” Echt geschrokken was hij niet, maar vindt het wel heel dichtbij komen.

Verschillende buren op straat spraken hun angst voor het geweld uit. Een buurvrouw wist te melden dat er gister al politie op bezoek was bij het gezin. Twee dikke Audi’s waren haar opgevallen. “Dat er wat speelt is wel duidelijk”, vertelde zij enigszins geschrokken.

Daders

Er is nog geen spoor van de daders. De politie doet onderzoek naar het geweldsincident. Forensische rechercheurs doen wij zij kunnen om sporen veilig te stellen en de verdachte op te sporen.

Anderen bekeken ook >>> Klik hier