Opendagen Pel Energie voor eens en altijd duidelijkheid

Edwin Rosema Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Advertorial – Onze energiewereld veranderd razendsnel en de vraag naar eerlijke oplossingen wordt steeds groter.

Overal om ons heen merken we dat vraag en aanbod allang niet meer op elkaar afgestemd zijn. Door de recente verhoging van de gasprijs vielen verschillende energiereuzen om waardoor duizenden klanten letterlijk in de koude stonden. Energie is het nieuwe goud.

De markt kraakt en piept waarbij technici wild om zich heen slaan in de overtuiging de beste oplossing te hebben. Proeftuinen om woningen van het gas af te halen kosten miljarden en blijken achteraf niet het gewenste resultaat op te leveren.

Oorlogen en beveiliging van onder andere olievelden en pijpleidingen drijven de prijs op tot ongekende hoogte. Energiearmoede is sinds kort een anieuw begrip dat een diep spoor van ellende trekt in onze samenleving. Zwaar gesubsidieerde bedrijven die niet instaat zijn een basisbehoefte te leveren, verwerven zich een monopolie positie van ongekende omvang.

Herbert Ortner

Pel Energie voorziet in onafhankelijke lokale voorzieningen voor warmte en warmwater. Technieken die ruim 33 jaar geleden al werden ontwikkeld in Oostenrijk. De jonge Herbert Ortner bedenker en oprichter van ÖkoFEN ziet met lede ogen aan hoe de oliecrisis van de jaren 80 de wereld beïnvloed. Dit terwijl er restmaterialen en brandstoffen onder handbereik zijn.

Enkele jaren later ziet de eerste pellet ketel het daglicht om nooit meer te verdwijnen. De oude schuur van zijn schoonouders is inmiddels een hypermoderne fabriek geworden waar elk jaar een kleine 8000 installaties hun weg vinden naar bedrijven en particulieren. Zijn droom komt uit, een wereld zonder fossiele Brandstoffen en heel veel comfort.

Elektriciteit

Tegenwoordig wordt zelfs elektriciteit lokaal opgewekt waardoor de consument het hele jaar door onafhankelijk en zelfvoorzienend kan zijn. Een pellet ketel maakt gebruik van zaagsel afkomstig van fabrieken die dit rest materiaal voorheen als nutteloos beschouwden.

Pellets worden onder de meest nauwkeurige eisen vervaardigd tot een hoogwaardige brandstof. Door het slim terugvoeren van restwarmte is het rendement ruim 107%. Ortner had een visie, hij wilde een schone en eerlijke energiewereld.

Edwin Rosema

Pel Energie kon zich jaren geleden vinden in deze visie en werd importeur voor Nederland. Daarnaast geniet Edwin Rosema, eigenaar Pel Energie een goede reputatie en een lange staat van dienst. Samen met zo’n 80 installateurs verdeeld over heel Nederland voorziet hij in een eerlijke basisbehoefte en creëert hij een gedegen positie op de warmtemarkt.

7 en 8 mei zijn er opendagen waar u alle kennis kunt opdoen omtrent de hierboven omschreven techniek. Het bedrijventerrein voor het kantoor is omgetoverd naar een toegankelijke informatiebeurs.

Tevens is de ruime showroom te bezoeken en zijn er deskundige medewerkers aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Pel Energie is gevestigd aan de Amperestraat 11-H – 1446 TP – Purmerend – Tel.: 0299-723 040

Ruime gratis parkeergelegenheid.  Tot ziens op 7 of 8 mei 2022 van 12:00 tot 18:00 uur.