Ook dit jaar weer chocoladeletters naar Oekraïne

Kinderen Broca Media
Foto: Broca Media.nl

De Rijp – Stichting Caritas Ukraine-Holland in De Rijp brengt al jaren sinterklaascadeautjes en chocoladeletters naar kinderen in weeshuizen in de armste delen van Oekraïne.

Op die locaties wonen zowel kinderen zonder ouders of verzorgers als kinderen die door hun beperking niet thuis kunnen wonen.

Ook dit jaar wil de Rijper organisatie hen cadeautjes en letters brengen. Tegelijkertijd zou Caritas het fantastisch vinden als ook door de oorlog gevluchte kinderen kunnen worden verblijd. Het gaat om kinderen die worden opgevangen in de dorpen waar Caritas regelmatig hulpgoederen brengt.

Speelgoed

In de opslag in De Rijp wordt het hele jaar door speelgoed ingebracht. Nagenoeg nieuw speelgoed wordt apart gehouden tot de sinterklaasperiode. In november wordt het leuk ingepakt en klaargemaakt voor transport. Het liefst wil Caritas al die cadeautjes vergezeld doen gaan van een chocoladeletter.

Om die chocoladeletters te kunnen aankopen, zoekt de organisatie wederom naar sponsors. Particulieren, bedrijven, organisaties, buren, families of vriendengroepen worden van harte uitgenodigd een bedrag te storten.

Donatie

Elk bedrag is welkom op NL 07 RABO 012 626 46 35, t.n.v. Stichting Caritas Ukraine-Holland, onder vermelding van St. Nicolaas. Op 19 december is het in Oekraïne Sinterklaas. De cadeaus en letters gaan begin december op transport.