Onze helden in beeld na het blussen van een brand bij tropische temperaturen

Brandweerman uitgeput Broca Media
Foto:Haico Kats
Purmerend – Het gebeurt niet snel dat onze brandweerhelden in het zonnetje staan. Vandaag is het niet meer dan logisch om dat wel even te doen.

Vanmiddag rond 15:00 uur brak er een heftige brand uit in de binnenstad. Binnen de kortste keren had de brandweer het vuur onder controle. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Zij brachten een heus offer met de huidige temperatuur.

Deze mannen verdienen ons respect. Bij nacht en ontij staan zij klaar met soms gevaar voor eigen leven. Ook vandaag weer, maar na het blussen van de brand in de Nieuwstraat moesten de mannen even aan zichzelf denken.

45 graden

Bij buitentemperaturen van iets meer dan 33 graden, moesten zij in hun beschermende pakken hun werk doen. Daar binnenin loopt de temperatuur snel op tot boven de 45 graden. Om in die hitte dan je werk te moeten doen is geen pretje.

Toch stonden onze bikkels er weer en zorgden voor de veiligheid van enkele bewoners van de panden waar de brand hevig woedde.

Rust moment

Na het werk was er even een rust momentje waar de koelte werd gezocht. Gezeten in een soort strandstoelen werden zij regelmatig gecontroleerd op lichaamstemperatuur en lieten zij hun armen rusten in waterzakken in de armleuning. Dat het vak van brandweerman of -vrouw een roeping is blijkt wel uit de foto serie die onze fotograaf maakte.

Op deze foto’s staan niet alle brandweerlieden die bij het bestrijden van deze brand betrokken waren. Hetzelfde geldt voor de handhavers, ambulancepersoneel en politie.

Namens de redactie van Broca media en fotograaf Haico Kats.

Heel hartelijk bedankt voor jullie altijd 100% inzet.