Ondanks corona groot aantal matches Waterlandse Uitdaging in 2020

Agnes Bak Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – De Waterlandse Uitdaging organiseert normaal gesproken ‘de Beursvloer.’

Dit jaar was dat door toedoen van het coronavirus jammer genoeg niet mogelijk. De oude rotten en de jongen honden lieten zich niet tegenhouden en maakten de matchmaand tot een groot succes. Maatschappelijk betrokken organisaties konden via de website van ‘de Uitdaging’ hun verzoeken kenbaar maken.

Achter de schermen maakte een deel van het match-team een onderverdeling wie welke aanvraag zou gaan begeleiden. Daarna werden in een drietal middagen de aanvragen onder tien betrokken match-makers uitgezet. De laatsten zijn in de volksmond ‘de oude rotten en de jongen honden.’

Oude rotten

Veelal zijn het directeuren van grotere firma’s. Deze oude rotten in de zakenwereld worden bijgestaan door jongen honden. Dat zijn de opkomende nieuwe ondernemers. Samen hebben zij een groot maatschappelijk belang in het ondersteunen van organisaties.

Dit jaar was het echter niet mogelijk om de Beursvloer te organiseren. Daar komen ondernemers en organisaties elkaar tegen en worden de matches direct gemaakt. “De digitale versie van de Beursvloer deed het fantastisch”, volgens manager van de Waterlandse Uitdaging Agnes Bak.

Persoonlijk netwerk

Er werden boven verwachting ruim veertig matches gemaakt. Alle betrokken match-makers putten uit hun persoonlijke netwerk van ondernemers. Dat zij hierin succesvol zijn geweest blijkt wel uit de cijfers.

Het is verbazingwekkend te zien dat heel veel ondernemers hun verantwoordelijkheid als maatschappelijk verantwoord ondernemer hebben genomen. Zij verdienen dan ook een groot compliment. Veel bedrijven hebben het moeilijk door de tijd waarin wij leven.

Volgend jaar

Hoe het er volgend jaar uit gaat zien is volgend Agnes Bak nog niet in te schatten. Dit jaar is weer gelukt en dat geeft moed om er weer tegenaan te gaan. Prachtig te zien dat zoveel mensen werkelijk klaar staan voor elkaar.