Obama te gast in de Beemster

Barack Obama Broca Media.nl
Foto: Astrid Francis

Beemster/Purmerend – Vandaag heeft UNESCO Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster een heel bijzondere bezoeker mogen ontvangen.

Voormalig president Barack Obama heeft een rondleiding gekregen tussen de tulpen van de Nicolaashoeve in Noordbeemster en heeft daarna genoten van een heerlijke lunch bij Restaurant 1612.

Voedselkamer

Ook heeft hij kennis mogen maken met onze Beemster polder, de voedselkamer van Amsterdam. Waar agrariërs generatie op generatie voedsel met een hele bijzondere waarde produceren.

De oud president is in Amsterdam ZIGGO Dome om diverse lezingen te geven. Of hij een bosje tulpen mee naar huis zal nemen is nog de vraag. Een toegangskaartje kostte rond de 110 – 460 euro. De Wereldleider spreekt een klein uur het publiek toe.

Miljoenen

Een schatting van de ticketprijzen in Amsterdam leert dat die tussen de 2 en 3 miljoen euro ligt. Een artiest zal doorgaans een derde van de opbrengst toucheren. De opbrengst voor Obama maandagavond zal rond de één miljoen euro zijn.

Dat is ook wel nodig omdat een oud presidentieel pensioen rond de 270.000 dollar is. Het vermogen van Obama wordt geschat op 60 a 70 miljoen. Net niet genoeg om in de Quote 500 te komen.