Nieuwe Stadhuispleingarage open

Parkeren Stadhuisplein Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Op vrijdag 15 december gaat de Stadhuispleingarage open.

De parkeergarage ligt aan de voorkant van het stadhuis aan de Purmersteenweg. Om u kennis te laten maken met de garage mag u tot en met 1 januari de eerste 3 uur gratis parkeren.

Eerder overhandigde Ron Oudeman, de directeur van K_Dekker bouw en infra BV, aannemer van de garage, een symbolische sleutel aan wethouder Coen Lageveen. Hij is blij dat de parkeergarage opengaat.

Ondernemers

‘Met de opening van de Stadhuispleingarage voegen we 305 parkeerplekken toe aan de rand van de binnenstad. Dat is goed nieuws voor de ondernemers en bezoekers. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het centrum. Ik adviseer iedereen om de garage uit te proberen.’

De tekst gaat onder de video verder.

Aan het Stadhuisplein wordt nog gewerkt. De bereikbaarheid van de garage is daardoor zowel voor auto’s als voor voetgangers nog niet optimaal. Toch vinden wij het belangrijk om open te gaan omdat de parkeerplaatsen tijdens de drukke decemberperiode meer dan welkom zijn.

Door de komst van de Stadhuispleingarage kunnen bezoekers aan de binnenstad in een veilige en droge omgeving parkeren, op slechts een paar minuten lopen van het centrum. Dat is onderdeel van het nieuwe parkeerbeleid.

Bewoners

Op deze manier blijft er op straat genoeg ruimte over voor parkeren door bewoners en voor andere functies. Hiermee bieden wij voor iedereen voldoende hoogwaardige en aantrekkelijke parkeerplekken in en rondom de binnenstad.

De komende maanden wordt hard doorgewerkt aan het plein. Als het plein gereed is, in april 2024, wordt er nog aandacht besteed aan de opening van het plein en de garage.

Anderen bekeken ook >>>klik hier