Najaarskermis weer in binnenstad reden voor blijschap

Kermis Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend Beemster – Dit najaar weer een kleinschalige kermis op de Schapenmarkt.

De kermis zal worden gehouden in de Markthal en op het plein er voor. Er is voor deze locaties gekozen, omdat de terrassen op de Koemarkt tot 1 november mogen blijven staan.

Verspreid over het kermisterrein staan zo’n 25 attracties opgesteld. Deze opstelling is bepaald in overleg met brandweer en politie. Woningen en bedrijven moeten bereikbaar blijven voor hulpdiensten. Wethouder Mario Hegger is verheugd dat de kermis doorgaat: ‘Na twee jaar afwezigheid is dit de eerste kermis in onze stad.

Door de kermis op deze locatie te houden, kunnen de terrassen op de Koemarkt gewoon blijven staan. Dat is goed nieuws voor de horecaondernemers, die uit een moeilijke periode komen. Ik ben blij dat er meer kan en wij elkaar kunnen ontmoeten op dit mooie evenement.’

Parkeren

De kermis wordt opgebouwd vanaf maandag 11 oktober. Vanaf die dag vervallen de huidige parkeerplaatsen. Tijdens de kermis komt de taxistandplaats tijdelijk op het Looiersplein. Er blijven voldoende parkeerplaatsen in het centrum beschikbaar.

De parkeergarages Claxonate en Eggert zijn gewoon bereikbaar. Op de parkeerterreinen rondom de binnenstad, aan de Stationsweg, Wherekant en Kooimanpark, kunnen bezoekers de auto parkeren voor 2 euro per dag.

Openingstijden

Meer informatie over de kermis en de attracties is te vinden op www.purmerend.nl/kermis.