Motor boort zich vast in bedrijfsauto wonder niemand gewond

Aanrijding motor Broca Media
Foto: Cees Baerts

Purmerend – Rond 17:00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een bedrijfsvoertuig.

Wonder boven wonder bleef de motorrijder ondanks zijn duikvlucht ongedeerd. De aanrijding vond plaats op de Zambezilaan ter hoogte van School De Kraal.

De bedrijfsauto reedt vanaf de parkeerplaats van de school de weg op. Juist op dat moment passeerde de motorrijder waardoor een aanrijding niet meer voorkomen kon worden.

Asfalt

De motorrijder boorde zich in de zijdeur van de auto en vloog over het dak naar de andere kant om daar op het asfalt terecht te komen. De schade die bij de aanrijding ontstond was aanzienlijk.

De beginnend bestuurder van de motor raakte hierbij verbazingwekkend niet gewond. Mogelijk heeft zijn beschermende kleding hem gered. En zelfs daaraan was geen schrammetje te vinden. Wel klaagde hij over een pijnlijke rechterpols.

Verloren

Zijn motor kwam er slechter vanaf en moet als verloren worden beschouwd. De bedrijfsauto liep een behoorlijke schade op aan het koetswerk en één van de portieren. Bergingsbedrijf Cees Jonk was snel ter plaatse om de weg vrij te maken.

De politie zette de weg tijdelijk af en het overige verkeer ondervond daarvan enige hinder.  De motorrijder werd onderzocht door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Volgens een politieagent ter plaatse heeft de motorrijder twee Engeltjes op zijn schouders gehad.