Mogen wij ook niet hé agentje rijdt 20 tot 30 kilometer te hard op de N244 Update

Controle N242 Broca Media
Foto: Cees Baerts

Purmerend – Bestuurders gingen vanavond rond 21:00 UUR zonder uitzondering op de bon voor onder andere te hard rijden.

Het verkeer wordt voortdurend gecontroleerd en daardoor veilig gehouden. De N244 is natuurlijk een weg die uitnodigt om harder te rijden dan toegestaan. Juist op dit soort van wegen is controle gewenst.

Vreselijke

Herhaaldelijk rijden journalisten uit om de meest vreselijke ongevallen te registreren. Zeker in het weekeind is het herhaaldelijk raak. Er is dan vaak ook nog drank in het spel.

Dat de Politie op gezette tijden snelheidscontroles houdt is begrijpelijk en noodzakelijk. Alleen deze agent dacht: ‘ik ben onaantastbaar’, niet dus.

Snelheid

Eén van onze fotografen reedt juist op dat moment achter de naar het Politiebureau rijdende agent. Ervanuit gaande dat deze diender zich zou houden aan de snelheid. Ging onze fotograaf mee in de snelheid van het verkeer.

Tegenwoordig filmen wij middels een GoPro videocamera de heen en terugreis naar een ongeval. Na het kijken op de snelheidsmeter viel op dat de agent in kwestie 20 tot 30 kilometer te hard reedt.

Kassa

Automobilisten die na aftrek van de wettelijke correctie meer dan 4 kilometer te hard rijden, kunnen rekenen op en boete van rond de 40,00 euro. Kassa zeggen we dan. 4 kilometer is een minimale overschrijding van de toegestane snelheid.

De tekst gaat onder de video verder.

Op lange eentonige wegen zakt de rechtervoet al snel en ligt een sanctie op de loer. Wat de agent heeft doen besluiten de maximaal toegestane snelheid te overtreden, is niet bekend.

Werkgever

Wanneer deze agent vanavond moet afrekenen met zijn werkgever en die kans is niet heel groot dan is hij snel volgens de ANWB-site een bedrag kwijt van 188.00 tot 252,00.

Wat natuurlijk heel storend is, is dat de man vijf minuten daarvoor betrokken is geweest bij een verkeerscontrole. Wat ons betreft komt hij eraf met een waarschuwing. Maar dan wel bij de volgende controle ons ook een beetje matsen.

Update: Zondag 24-7-2022 11:00 uur.

Op zondagmorgen hebben wij contact opgenomen met de Politie Purmerend. Broca Media gaat proberen het kenteken te achterhalen en een gesprek aan te gaan met de betreffende agent.

Het voorlopige verweer is dat de agent mogelijk een spoedmelding heeft gehad waardoor het boven de toegestane snelheid rijden mogelijk was.

Wordt mogelijk vervolgd…

Kijk voor meer info op De Rechtspraak.