Mihlo zet familie traditie voort

Mihlo Baerts
Foto Haico Kats
Purmerend – Baerts Beheer Loodgietersbedrijf is over in veilige handen. Mihlo Baerts legde de basis voor deze stap jaren geleden al. Op twaalfjarige leeftijd was hij al dagelijks te vinden in het bedrijf van zijn vader Cees Baerts. Mihlo is nu 100% eigenaar. 

“De tijd gaat snel en kleine kinderen worden groot”, zucht Cees Baerts. Mihlo wilde in het verleden technisch tekenaar worden en had daar al de nodige stappen voor gezet. Zijn schoolopleiding en de nodige computers stonden al in de startblokken. Op een zekere dag moest hij van school een stageplek zoeken en dat deed hij. Maar wat niemand verwachtte, dat deed hij bij Baerts loodgieters.

Ommekeer

Die keuze bleek een ommekeer in zijn leven te zijn. Na een week onder leiding van zijn vader verschillende werkzaamheden te hebben gedaan, wist hij het zeker. “Dit wil ik ook.” En zijn liefde voor het vak Loodgieter was geboren.

Snelle leerling

En hij leerde snel. Na ongeveer een jaar of drie kon hij zelfs een heel winkelcentrum in Haarlem met zo’n 150 winkels in zijn eentje managen. Hij deed dat op zijn gunfactor, want iedereen was gek met hem. Altijd een brede glimlach en altijd voor iedereen klaar staan.Maar ook vakwerk kunnen leveren tekende deze jongeman.

Op school ging hij heel goed en hoorde na een jaar hard werken bij de twee beste van de klas. Onder de bezielende leiding van Willem den Hartog en Bert Broere groeide hij uit tot een model leerling met hoge cijfers. Gelukkig, Mihlo bleef zichzelf met zijn altijd aparte humor en rotgeintjes. Een echte kwajongen die altijd klaar stond om met Bert Broere in de gang buiten de klas even een robbertje te stoeien.

Mooie tijd

Mihlo praat nog steeds heel goed over zijn twee voorbeelden, Willem en Bert. Willem is een oud Loodgieter met een harde hand. Wil je niet leren, dan heb je mijn steun niet. Maar wil je wel leren, dan help ik je overal mee. Een fantastische ongelikte beer met een heel klein hartje. Bert was altijd zijn beste sparringpartner. Bij hem kon hij altijd terecht en de twee waren vier handen op één buik. Bert kon ook nooit echt kwaad worden op Mihlo als er weer eens iets uitgehaald was in de klas, want boeven waren het wel.

Nu is Mihlo 100% eigenaar van Baers Beheer. In 2012 kwam hij definitief in de zaak waar hij langzaam de leiding overnam. “Een knappe prestatie voor zo’n jonge vent”, zegt zijn vader. “Als ik zie hoe hij met klanten omgaat, dan heb ik daar veel respect voor.” “Ook op financieel gebied doet de jongere generatie het anders dan wij vroeger.” Het is een hele verandering, zo werden er in 2014 al een aantal nieuwe werkbussen gekocht om netjes bij klanten voor de deur te komen.

De administratie is tot op de laatste puntjes geautomatiseerd. En klanten kunnen rekenen op vakmanschap, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de laatste technieken en het modernste gereedschap. “Klanten betalen voor kwaliteit en daar wil ik aan blijven voldoen, niet meer en niet minder”, klinkt het uit de mond van deze jonge en gedreven ondernemer.

Zijn plannen voor de toekomst zijn reëel en berekend. “Veel mensen om mij heen groeien alsof de bomen weer tot in de hemel groeien, ik houd er rekening mee dat het ondanks alles ook nog weer anders kan. In de jaren dat mijn vader de boel runde was er altijd een gepaste zuinigheid, die les zal ik nooit vergeten.” Natuurlijk heeft Baerts beheer ook heel wat slechte jaren achter de rug, maar door hard werken en nuchter zakendoen, bestaan wij nog steeds. Het op tijd leveren tegen een juiste prijs en de hoogste kwaliteit, dat heeft mijn vader altijd toegepast.

Ik wil graag klaar staan voor mijn klanten. “Het is elke keer een stukje maandsalaris als er gebeld wordt. Bovendien ken ik bijna iedereen persoonlijk. Bij sommige klanten drink ik zelfs een bakkie als ik toch in de straat aan het werk ben, gezellig toch…”

Neem hier en kijkje op de site van Baerts Beheer.