Miep Boerkamp Purmaryn toch nog in het zonnetje

Miep Boerkamp Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – September 2020 ging Zij met pensioen en na velen jaren droeg ze het stokje over.

Vorig jaar medio juni hadden wij een prachtige ontmoeting met bezielend directeur Purmaryn, Miep Boerkamp. Zij bekleedde verschillende functies waarvan de laatste vijftien jaar die van directeur.

Bij ons bleven de opnamen vrij kort na het uitbreken van corona op de plank liggen. Destijds konden wij geen sponsoren vinden voor een dergelijke productie. Gelukkig zijn de afgelopen maanden in ons voordeel geweest. Wij zijn natuurlijk al een digitaal bedrijf, maar mede dankzij de corona hebben we deze manier van werken kunnen perfectioneren tot in de puntjes.

De tekst gaat onder de video verder.

Deze week zag een van onze redacteuren dat Mevrouw Boerkamp weer een jaartje ouder was geworden. Voor ons rede om eens te kijken of we de opnamen tot een mooi geheel konden maken. Nou dat is gelukt, het is een prachtig document geworden voor een harde werker als Miep Boerkamp.

Onder meer spraken wij met haar directe secretaresse. ‘Karin Terpstra Zandvoort en hoofd techniek Bert Huiberts. Beiden hebben zeer goede herinneringen aan het werken met Boerkamp. Zo bouwde zij in de jaren het programma om van 90 naar zo’n 200 voorstellingen per jaar.

Sociaal

Ook maakte zij een einde aan de ongelijke behandeling van het personeel. “De Purmaryn was te snel gegroeid”, vertelt zij in de onderstaande video. Miep is volgens velen een sociaal mens, houdt van haar medewerkers en waardeert de bezoekers van het theater.

Kortom een prachtig document om nu te publiceren. Wij wensen de Purmaryn met de nieuwe directeur, Tommie van Eck en medewerkers het allerbeste. Mevrouw Boerkamp heel hartelijk bedankt voor uw inspanning voor onze stad namens de redactie van Broca Media.