Met het Purmerender Stadstoneel naar de Huishoudbeurs

Cees Wingelaar & André Tiepel Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Het Purmerender Stadstoneel gaat meewerken aan de verfilming van enkele verhalen van Cees Baerts.

Broca Videoproducties verzorgt het film technische deel en de toneelvereniging levert de acteurs en de regisseur. Het eerste verhaal dat verfilmd gaat worden is ‘Huishoudschool’ uit de bundel ‘Het kom op als…’

Het verhaal speelt zich af rond de Huishoudbeurs, in een Amsterdams café. Hier botst de oudere generatie wel heel nadrukkelijk met de jongere. Het is schrijnend en ontroerend tegelijk, maar herkenbaar voor iedereen die wel eens om zich heen kijkt. Het is een echte klassieker uit het oeuvre van Baerts: een vleugje humor, een beetje melancholie en een goed oog voor de tijdgeest.

Korte film

We geven geen spoilers weg, maar u kunt ervan op aan dat het een mooie korte film gaat worden. Als regisseur maakt Cees Wingelaar zijn opwachting, iemand die we gerust ook een bekende Purmerender mogen noemen. Hij speelt en regisseert al meer dan 40 jaar bij het Stadstoneel. En als deze perfectionist iets doet, doet hij het goed.

Hij wordt bij dit project terzijde gestaan door André Tiepel, ook niet de eerste de beste. Zij zullen de toneelkant van het project voor hun rekening nemen: de spelers selecteren, repetities organiseren, het script zo nodig bijschaven. Voor de ‘levende have’ kunnen zij beschikken over ruim twintig ervaren actrices en acteurs uit hun vereniging.

Purmaryn

Het Purmerender Stadstoneel is een van de oudste en grootste amateurtoneelverenigingen van onze stad. Het speelt minstens één productie per jaar in de Purmaryn en daarnaast regelmatig toneelstukken en improvisaties in de Speelzaal, het huistheatertje aan de Violenstraat.

De verfilming van ‘Huishuidschool’ betekent niet alleen een mooie samenwerking tussen bedrijfsleven en amateurtoneel, maar zal ook andere partijen omvatten. Er moeten immers locaties worden gevonden waar in het voorjaar van 2021 gedraaid kan worden. De eerste contacten zijn veelbelovend: diverse bedrijven zijn bereid om de filmploeg te ontvangen.

Trouwe aanhang

Broca Videoproducties is ontzettend blij met deze ontwikkeling. Het Purmerender Stadstoneel geniet een grote bekendheid en heeft een grote, trouwe aanhang. Dit project is daarom een goed voorbeeld van plaatselijke ondernemers en organisaties die elkaar kunnen versterken en aanvullen. Van elke korte film zal straks een dvd te koop zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar het Purmerender Stadstoneel.

Meer weten en zien van Broca Media. Kijk en abonneer u op ons YouTube kanaal.