Melding van brand naar zeer grote brand Purmerbos

Brand Westerweg Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – Heftige taferelen aan de Westerweg rond 20:30 uur.

De Westerweg stroomde vol met blusvoertuigen en hulpverleners. Een groot gedeelte van het bos zou in brand staan. Dat bleek gelukkig en door snel optreden van de brandweer erg mee te vallen.

Op de grond hadden pluis en zaden van Populierenbomen en paardenbloemen vlamgevat. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie voor de omgeving. Het vuur werd hoofdzakelijk laag bij de grond bestreden.

Middelbrand

Korte tijd was er sprake van een middelbrand, maar gezien het risico werd er snel opgeschaald naar grote brand. Een dergelijke beslissing wordt altijd genomen om de situatie niet te laten escaleren. Er kwam zelfs een mobile communicatie unit (MCU) ter plaatse.

Een helikopter van een politie heeft korte tijd boven het gebied gevlogen. Later is een drone van de brandweer opgestegen om het vuur middels een warmtebeeldcamera in kaart te brengen.

Blussen

Het blussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Gevaar voor de omgeving is er niet geweest. De Westerweg zal tot later op de avond niet toegankelijk zijn voor verkeer. De brandweer is met een aantal voertuigen nog in het gebied aan het werk.

Anderen bekeken ook >>> klik hier