McDonald’s en Gemeente Purmerend slaan handen ineen

McDonald’s en Tijmstra Broca Media
Foto: Aangeleverd
Purmerend/ Beemster -De gemeente Purmerend en McDonald’s hebben een convenant ondertekend.

 Zwerfafval is McDonald’s een doorn in het oog en daarom zetten zij al jaren in op een gemeenschappelijke aanpak om het aandeel zwerfafval terug te dringen. Het convenant met de gemeente vormt hierin een belangrijke nieuwe stap.

Als goede buur wil McDonald’s bijdragen aan een schone omgeving. Daarom zijn zij met de gemeenten in gesprek om de gezamenlijke aanpak verder te ontwikkelen.

Deze week zette het Purmerendse restaurant samen met de gemeente een belangrijke stap. Het tekenen van een convenant om samen zwerfafval te bestrijden. Dagelijks ruimt het restaurant al het zwerfafval op het eigen terrein en binnen een straal van 150 meter daaromheen op.

Terrein

McDonald’s nu ook zorg dragen voor het verwijderen van zwerfafval in andere gebieden buiten het eigen terrein.

“Wij vinden een schone leefomgeving belangrijk”, aldus wethouder Eveline Tijmstra. “Onze medewerkers doen in de stad veel aan om die schoon te houden.

We zijn blij dat we met dit convenant de aanpak van zwerfafval samen met McDonald’s tot een gezamenlijk doel stellen.” De gemeente stelt daarbij kosteloos de benodigde afvalbakken beschikbaar. Daarnaast heeft McDonald’s om zwerfafval tegen te gaan ook meer bakken op het eigen terrein en op de naastgelegen carpoollocatie geplaatst.

Schoonhouden

“We zijn heel blij om deze volgende stap te zetten met de gemeente”, zegt Cees Loots, Restaurant Manager, “Het schoonhouden van de omgeving is iets waar onze Crew zich elke dag opnieuw hard voor inzet. We nemen dit serieus, zo hebben we begin dit jaar een mobiele afvalzuiger aangeschaft voor nog grondigere reiniging. Met het tekenen van het convenant wordt dit nog eens extra onderstreept.

Zwerfinator

Ook Dirk Groot is verheugd over het convenant: “Het is goed te zien dat McDonald’s dit serieus neemt. Ik heb afgelopen jaren voor McDonald’s onderzoeken gedaan. Daarbij zag ik bij een aantal McDrives het zwerfafval spectaculair afnemen.