Manja van der Weit lijstrekker VVD en betrokken moeder

Manja van der Weit Brot Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Van der Weit weet exact welke kant ze op wil met haar kiezers.

Ab van den Hazel voerde afgelopen september een prettig gesprek met lijstrekker Manja van der Weit. Een vriendelijk doortastende dame die staat voor wat ze zegt en dat ook uitdraagt. Geen onzin, maar heldere taal.

Van der Weit is een toegewijd moeder en echtgenote. En bij het praten over haar gezin krijgt zij extra lichtjes in haar pretoogjes. Haar zoon gaan naar de opleiding Korpsmariniers en haar dochter doet de hogere hotelschool. Haar grote hobby, twee langharige katten.

Onder de video gaat de tekst verder.

Haar man Richard Golverdingen runt Garage de Purmer aan de Geerstraat. Beiden werken heel hard en zijn uitermate maatschappelijk betrokken. Samen met partner Richard leeft Manja van der Weit al dertig jaar samen, getrouwd zijn ze nooit.

Met haar moeder gaat het minder goed. Die is op latere leeftijd afhankelijk geworden van zorg. Dat doet haat zichtbaar verdriet, maar strijdbaar neemt ze het leven zoals het komt en maakt er het mooiste van. Stilzitten is niet aan haar besteed, gezien de lange lijst van interesse en deelname.

Betuttelen

Haar hart ligt duidelijk bij de eigen verantwoording en niet bij het veel bekritiseerde betuttelen. De VVD is voor openheid naar de zo belangrijke ondernemers die volgens haar de aantrekkers zijn van onze economie.

De afgelopen drie jaren is de schuldenpositie van Purmerend met 50 miljoen toegenomen. Een grote zorg voor de VVD omdat de rente waartegen geleend wordt weer gaat stijgen. Maar ook de bereikbaarheid en mobiliteit heeft haar aandacht.

Beemster

Voor de Beemster en de samenvoeging gaat haar wens uit naar zoveel als mogelijk in ere houden van beide identiteiten. Dus geen hoogbouw in de Beemster, maar wel naast het mogelijke Van der Valk hotel in het Beusebos.

Uit haar optreden is duidelijk af te lezen dat het wel en wee van de inwoners van Purmerend haar raakt. Van der Weit is betrokken, duidelijk en open.