Make-up Cup strijd met Puk de Bruin is losgebarsten

Puk de Bruin Broca Media
Foto: Broca media
Purmerend – Afgelopen zaterdagavond 9 januari konden we zien in de eerste aflevering van het AVROTROS programma ‘de make-up cup’ hoe Puk de Bruin haar talenten toonde aan het kijkpubliek.

Tien deelnemers in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar krijgen in dit programma de kans om te laten zien wat ze in huis hebben op het vlak van visagie en grime. Het programma spreekt over ‘een bloedstollende strijd’, maar ‘onze’ Puk spreekt eerder over een vriendengroep die elkaar aanmoedigden. Voor alle deelnemers is het best spannend als je voor de eerste keer op de televisie te zien bent en je onder druk moet presteren.

Wij zagen de groep heel enthousiast reageren toen Nikkie Tutorials en Monica Geuze ten tonele verschenen. In elke aflevering zal een bekende Nederlander Nikkie helpen bij de beoordeling van de opdrachten. Monica is influencer met maar liefst 1,2 miljoen volgers en heeft onder andere een uitgebreide sieradenlijn.

De eerste opdracht was meteen al vrij technisch. Hierin werd aan de jonge talenten gevraagd aan de slag te gaan met ‘nepwimpers’. Voor deze opdracht kregen zij 30 minuten de tijd. Merkbaar was dat niet iedereen goed met deze druk kon omgaan. Zelf was Puk ook niet echt tevreden over haar resultaat.

Favoriete YouTube persoonlijkheid

Met enkele opbeurende woorden van Nikkie kreeg ze weer het nodige vertrouwen. Nikkie was duidelijk enthousiast over de positieve houding van Puk. In de tweede opdracht hadden de deelnemers 1,5 uur de tijd om een look te creëren die gebaseerd was op hun favoriete YouTube persoonlijkheid. Voor Puk was dit Romy D’Fonseca. Romy is influencer en heeft tevens een modelijn ‘Fire affair’.

Zij heeft een uitgesproken modestijl met veel kleuren die Puk bijzonder aanspreekt. Puk ziet een toekomst voor zich waarin ze ook op eenzelfde creatieve manier bezig kan zijn met visagie, mode en fotografie. En die droom probeert ze waar te maken en dan is mee mogen doen in dit programma natuurlijk al supergeweldig. Puk zal ook in de volgende aflevering weer te zien zijn met nog acht anderen kandidaten.

Dromen kosten geld

Puk beseft heel goed dat ‘je droom waarmaken’ niet zomaar aan komt waaien. Daar gaat veel inspanning, tijd en geld in zitten. Daarom is Puk al twee jaar aan de slag als ‘afwashulp’ bij Spijkerman eten en drinken om wat centjes bij te verdienen. Aan passie, positiviteit en creativiteit ontbreekt het Puk niet. Dus wie weet is dit de opstap naar een prachtige toekomst.

Onze redactie gunt het Puk van harte en we zullen haar prestaties blijven volgen.