Maaltijd bezorger schept tiener op de fiets

Aanrijding Flevostraat Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Rond 13:15 uur vanmiddag is op het fietspad van de Den Uyllaan een tiener aangereden.

De maaltijdbezorger onderweg met bestellingen reed op het fietspad van de Den Uyllaan door nog onbekende oorzaak de fietsster aan. Zowel de fietsster als de bromfiets reden in dezelfde richting. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de bromfiets bestuurder de fietsster over het hoofd heeft kunnen zien, wordt door de Politie onderzocht.

Volgens een ooggetuigen was er plotseling een aanrijding waarbij beiden bestuurders hard op de grond vielen. “Ik heb gelijk 112 gebeld en ze op de grond laten zitten”, vertelt hij met een bezorgt gezicht. Volgens hem was de brommerrijder wel twee keer over de kop geslagen.

De maaltijdbezorger, blesseerde mede door het niet dragen van een helm flink zijn hoofd. De verwondingen aan zijn gezicht waren later reden om hem toch nog mee te nemen naar Het Dijklander ziekenhuis voor onderzoek.

De tekst gaat verder onder de video. Om te kijken, eenmaal aanklikken.

Schrik

De jonge fietsster werd door een vriendelijk ambulance broeder thuisgebracht. Haar verwondingen bleken achteraf mee te vallen. Wel zat de schrik zat er goed in.

Tegen de bezorger is proces-verbaal opgemaakt omdat hij niet op het fietspad had mogen rijden. De schade aan beiden voertuigen viel uiteindelijk mee.

Het fietspad is korte tijd gesloten geweest voor overig verkeer.