locatie opvang vluchtelingen uit Oekraïne bekend

BurgGolf Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – De gemeente gaat vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in samenwerking met BurgGolf Golfresort.

Er zijn 80 kamers beschikbaar gesteld voor de opvang van vluchtelingen. De behoefte aan bedden is groot, omdat meer mensen op de vlucht slaan naar buurlanden voor onderdak nu de oorlog in Oekraïne aanhoudt. De duur van het verblijf in het hotel is nog niet bekend op dit moment.

Burgemeester Don Bijl is blij met het aanbod van BurgGolf: ‘Ik ben blij dat de eigenaar van BurgGolf zich bereid heeft gevonden om samen met ons te kunnen bijdragen in de opvang. De -voornamelijk- vrouwen en kinderen die gevlucht zijn kunnen nog nauwelijks beseffen wat hen is overkomen. Hier kunnen zij op adem komen van de vlucht. De inzet voor opvang is zeer bewonderenswaardig’.

BurgGolf

Buurtbewoners worden uiteraard ook geïnformeerd over de opvanglocatie in BurgGolf. Door de vaart van ontwikkelingen was het niet mogelijk dat op voorhand te doen, maar de buurt wordt zo snel als mogelijk geinformeerd. Buurtbewoners die eventueel willen helpen kunnen dit bij de gemeente aangeven. Op de locatie wordt ook gezorgd voor maaltijden, is een coördinator ter plaatse en begeleiding voor zorg, ondersteuning en praktische vragen die leven.

De duur van het verblijf in BurgGolf is op dit moment nog onbekend. Daarnaast is de verwachting dat het hier niet bij blijft. De gemeente is bezig met de inventarisatie van andere mogelijke opvanglocaties. Hierbij werken de gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland met elkaar samen.

Opgevangen

In Purmerend zetten de gebeurtenissen in Oekraïne aan tot actie bij veel inwoners. Zoals het opvangen van kinderen en familieleden of kennissen uit Oekraïne. Op onze informatiepagina www.purmerend.nl/oekraine leest u de laatste stand van zaken. Hier vindt u ook vragen en antwoorden die wij hebben verzameld. We kijken hoe we het aanbod en de initiatieven kunnen ondersteunen. Soms verwijzen we door naar landelijke instanties waar vraag en aanbod samenkomt.