Liever delen dan verspillen

Dirk Groot zwerfinator Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Zwerfinator en Kastjesman in actie tijdens Week van Duurzaamheid.

Hoe kun je als inwoner meewerken aan een socialer en schonere stad? Tijdens de Week van Duurzaamheid delen René Verhoogt en Dirk Groot hoe zij als ‘Kastjesman en Zwerfinator’ de strijd aangaan tegen voedselverspilling en zwerfafval in de stad.

Onder het motto ‘Liever delen dan verspillen’ introduceerde René Verhoogt de deelkastjes. Het idee achter: buurtbewoners kunnen producten gratis uit het kastje halen of producten achterlaten. Niet alleen om voedselverspilling tegen te gaan, maar ook om inwoners die minder te besteden hebben een steuntje in de rug te geven.

Gastlessen

Tijdens de Week van Duurzaamheid vertelt René meer over deze kastjes. Dat doet hij op maandagavond 9 oktober 19.00-20.00 uur in de Markthal. Daarnaast geeft hij gastlessen over dit thema op middelbare scholen. Docenten kunnen hun klas aanmelden voor een gastles via de website van de Week van Duurzaamheid. Vol is vol.

Dirk Groot deelt zijn verhaal als Zwerfinator. Hij raapt en documenteert hij zwerfafval en wist hij zijn frustratie om te zetten in zijn eigen missie. Met de verzamelde data zoekt hij naar achterliggende oorzaken en oplossingen voor het zwerfafvalprobleem. Inmiddels werkt hij in opdracht voor overheden en bedrijven en geeft hij gastlessen en lezingen over zwerfafval en plastic soep.

Nieuwsgierig

Wie nieuwsgierig is naar Dirks verhaal is woensdagavond 11 oktober 20.00-21.00 uur welkom in de Markthal. Daarnaast kunnen inwoners de hele week een kijkje nemen bij de tentoonstelling. Na afloop weten bezoekers alles over statiegeld, verschillende soorten plastic en de feiten en fabels over afval.

Tijdens de Week van Duurzaamheid van 8 tot en met 14 oktober is er voor inwoners van gemeente van alles te doen rondom de thema’s duurzaamheid en innovatie.

Anderen bekeken ook: >>> klik hier