Liekele Bauke Zeilstra voor zijn laatste biertje naar het terras van Aad de Wolf

Liekele Bauke Zeilstra Broca Media
Foto Haico Kats
Purmerend – Hij had nog een laatste wens, nog één keer genieten van een biertje bij zijn favoriete kroeg op de Koemarkt.

Dat moet lukken dacht dochter Janey de Jong en schakelde Ada en Anita van de ‘uitvaartorganisatie de associatie’ in.  Die zorgde voor het vervoer middels de ‘Stichting Wens Ambulance.’ “Iedereen was er en veel van de vrienden van mijn vader hadden zelfs een dag vrij genomen”, verteld een geëmotioneerde Janey.

Hij zat zo trots als een pauw tussen al zijn vrienden en kennissen. Gelegen op een brancard dronk hij zijn laatste glaasje en genoot daar zichtbaar van. Het terras was even voor hem alleen en het personeel van Aad de Wolf genoot van zijn aanwezigheid.

De heer Zeilstra heeft privé de afgelopen jaren de wind flink tegen gehad. Eerst verloor hij zijn vrouw waar hij vijfentwintig jaar met liefde zorgde. Later werd hij zelf ernstig ziek. Zijn nieren en zijn hart geven het heel langzaam op. Hierdoor is er geen zicht meer op genezing.

De laatste weken wordt hij met extra zuurstof comfortabel gehouden. Zijn dochter Janey met wie wij contact houden is er stuk van. “Zo’n lieve vader, altijd vrolijk en voor anderen bezig.”

Mister Franchise

Liekele Zeilstra zat nooit iemand in de weg, maar wilde voor iedereen het beste resultaat. Zo zat hij in de top bij Albert Heijn en werd mister Franchise genoemd omdat hij de eerste honderd Franchisewinkels had geopend.

Zat in verschillende besturen, meestal als voorzitter. En heeft een gouden onderscheiding in de orde van Orange Nassau. Dat hij nu aan het einde van zijn leven zo liefdevol omringt is geweest door zijn kinderen, vrienden en kennissen deed hem erg goed.

Vandaag zouden wij nog een video interview met hem hebben in het Hospice ‘In vrijheid’ aan de Kooimanweg, maar de inspanningen van gister zijn hem te veel geworden. Vandaag betaalt hij een hoge prijs voor zijn uitstapje van gisteren. Waarbij wij aantekenen dat niemand hem dat nog kan afnemen.

24/7 bij hem

Op dit moment zijn dochter Janey en naaste familie 24/7 bij hem om hem in zijn laatste uren bij te staan. Dochter Janey vertelde ons vanochtend heel dankbaar te zijn voor de aandacht. “Mijn vader had graag nog één keer geschitterd voor de camera, want aandacht daar genoot hij van, maar het is op. We hopen dat hij het weekeind nog doorkomt”, aldus een verdrietige Janey.

Wij wensen de heer Liekele Bauke Zeilstra heel veel sterkte toe in deze laatste dagen. Waarbij onze gedachten zeker uitgaan naar de naaste familie.