Leuk mens die Tanja

Tanja Huygens Broca Media
Foto Broca Media
Purmerend – Tanja Huygens deed voor ons grenzen verschuiven. Zij was één van de eerste die de strijd met de camera aanging.

DIT IS EEN HERHALING UIT 2018.

Wat een ontzettend leuk mens die Tanja. Brutaal koppie en niet op haar mondje gevallen. Wij ontmoeten haar op Padjedijk. Een klein maar gezellig straatje met flink wat ondernemers. Wij kwamen haar onderweg naar de juwelier tegen en begonnen een geanimeerd gesprek.

Van kiet af was duidelijk dat zij de camera nog onze verslaggever schuwde. Sterker, ze daagde beide flink uit. Haar reacties waren afwisselend van komisch tot heel serieus. Hierdoor kreeg het gesprek een losse maar spannende inhoud.

Adventure based coach

Zo vertelde zij over haar werk als ‘Adventure based’ coach. Ontspoorde mensen vanuit interesse en opleiding weer op rit helpen, was haar doel. Haar opleiding zat er bijna op en ze was vol vertrouwen over de toekomst.

Bij deze opname bleek wel wat er vaak gezegd wordt. Een film ontstaat pas aan de montagetafel. Opnamen op straat maken dat is eigenlijk niet zo heel moeilijk. De opbouw van een goed kloppend beeld is altijd hetzelfde. Filmen doe je vanaf een statief of vanaf de schouder.

Vaste hand

Voor dat laatste moet je als cameraman een redelijk vaste hand hebben. Rob probeerde ook nog wel eens een reclamebord mee te pikken, in de hoop er een adverteerder bij te krijgen. Deze beelden werden er dan later bij het monteren weer tussenuit gesneden om tot een netjes en kloppend geheel te komen.

Kortom wij boekte heel langzaam vooruitgang. Waarbij beeld en interviewtechniek steeds weer verbeterde. Mevr. Tanja heeft ons veel geleerd en als u naar de beelden kijkt snapt u direct waarom.