Landbouwvakdagen Middenbeemster spektakel en noviteiten

Bianca de Vries Broca Media
Foto & Video Cees Baerts

Middenbeemster – Het is weer zover en er is van alles te zien rondom boeren bedrijven.

Wie denkt dat het drijven van een boerenbedrijf een peulenschil is, komt van een koude kermis thuis. Op het terrein van Maatschap Helder is weer een groots ingerichte vakbeurs. Er is veel aandacht voor energiezuinige oplossingen, maar ook het dierenwelzijn krijgt veel aandacht.

Binnen de grote tent staan een aantal aanbieders van diverse diensten. Dat gaat van asbest saneren tot accountancy en coaches. Veel aandacht is er voor het steeds schoner en milieuvriendelijker werken.

Tractoren

Op het buitenterrein staan de grotere machines en tracktoren. Altijd imposant om te zien hoe uitgerust deze grote machines zijn. Ook veel aandacht voor voer en beveiliging van terreinen tegen onder andere vossen.

Deze bedrijfstak is volop in beweging en ontwikkeling. De Purmerendse Machinehandel toont een geweldig assortiment aan electrische gereedschappen. De goed verzorgde stand geeft duidelijk inzicht van de vele mogelijkheden.

Stihl

Stihl gereedschap maakt een enorme vlucht en ontwikkeling. Daar waar het voorheen werd gezien als een experiment neemt het nu een serieuze plek in. Kettingzagen en bosmaaiers zijn niet meer weg te denken.

Daarnaast levert de Machinehandel alle service en keuzehulp. Bovendien is in het testcentrum alle tijd om een aanschaf zelf uit te proberen. Bianca de Vries staat iedereen vriendelijk te woord, maar weet ook van wanten.

De tekst gaat verder onder de video

Op het gebied van zitmaaiers laat het bedrijf ook dit jaar weer een ruim assortiment zien. Naast de stand is een grasveld ingericht met een klein parcours om de maaiers uit te proberen.

De vakdagen worden gehouden van 31 augustus tot 2 september. Op het terrein tegenover de beurs is ruime parkeergelegenheid. In de grote tent kunt u genieten van tal van streekproducten of een kopje koffie. Ook aan de kleintjes is gedacht. Die zullen zich net als u niet vervelen.

Adresgegevens: Maatschap Helder | Hobredeweg 41 | Middenbeemster

Tijden: Alle dagen van 13:00 tot 21:30 uur. Telefoon Purmerendse Machinehandel 0299- 423 146

De Purmerendse Machinehandel is na de beurs te bezoeken aan de Flevostraat 170 te Purmerend.