Laadpalen voor scootmobielen in heel Waterland (Overzicht 2021)

John Elzenaar Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – John Elzenaar heeft een geweldig idee om scootmobielen onderweg te voorzien van een verse lading stroom.

(Overzicht april 2021) John heeft een droom. Hij wil laadpalen langs de wegen hebben voor scootmobiel gebruikers. Geen gek idee dachten wij. Daarom zochten wij John op en gingen ontspannen met deze vriendelijk reus in gesprek. Hij wist zelfs door te dringen tot in het Stadhuis. Daar kon hij zijn plannen voorleggen. Succes John, wij geloven in je.    

John is host van de ‘Uitjes en vriendengroep Purmerend’. Daar besteed hij veel tijd aan om het iedereen naar de zin te maken. Ongeveer 8 jaar geleden ging de groep viraal op FaceBook. Tegenwoordig telt de groep zo’n 150 vaste leden.

Daar is hij heel trots op, maar het kan altijd beter is zijn devies. Om de drie weken organiseert John een rit van rond de 35 kilometer. De vaste groep deelnemers is vaak op de fiets, maar tegenwoordig ook per scootmobiel vertegenwoordigd.

Ongeveer één jaar geleden maakte de groep iets vervelends mee. Eén van de leden kwam onderweg bijna zonder stroom te zitten. “Ineens klonk er een gil, hé mijn accu is bijna leeg”, verteld hij met de bezorgdheid op zijn gezicht.

De Stopcontact

angst sloeg hem om het hart. Gelukkig bereikte de groep op tijd een familielid in de Weidevenne. Daar werd de ongelukkige scootmobiel snel aangesloten op het stopcontact waarna de rit kon worden uitgereden.

Ruim een jaar lang dacht John na over een oplossing. Tot afgelopen winter, toen had hij de oplossing. John wil langs fietspaden en op picknick plekken laadpalen installeren. Zijn idee is even geniaal als simpel.

De tekst gaat verder onder de video.

“Zet door Noord-Holland een paar van die palen neer. Zorg voor stroom via zonnepanelen en klaar”, moeilijker hoeft het toch niet te zijn, aldus John. Hij heeft zelf al een aantal ministeries aangeschreven en wat energiemaatschappijen.

Vriendelijk reus

Op een enkeling na heeft John daar nog geen bericht van gekregen. Wij weten middels dat deze vriendelijk reus het daar niet bij laat zitten. Wat John in zijn hoofd heeft, krijgt links- of rechtsom vorm.

“Vlak na het publiceren van mijn idee op FaceBook, ontplofte mijn laptop. Allemaal positieve berichtjes. Nu komen er zo nu en dan nog wat berichtjes binnen. Ook allemaal positief”, waarbij hij bevestigend knikt.

“Het is alleen nog even wachten tot iemand het kan uitvoeren, ik heb het idee aangedragen. En nou moet iemand het oppakken”, zegt hij tevreden. John is ervan overtuigd dat zijn idee de wereld van de scootmobielen voor altijd gaat veranderen. En zeker, hoe fantastisch zou het zijn als in de toekomst niemand meer hoeft te schrikken van een lege accu.

Wij van Broca Media blijven John en zijn vriendenclub volgen.

Voor meer informatie: www.uitjesvriendengroep.nl