Kunstcollectief vereeuwigd markante Purmerender

Frans Spijkerman Broca Media
Foto: Broca Media
Kunstenaars van het kunstcollectief zijn vandaag aan de slag gegaan met het vereeuwigen van Frans Spijkerman.

Waarom Frans Spijkerman? Aangezien Frans binnenkort zijn 35 jarig jubileum zal vieren als ondernemer vond het kunstcollectief het een uitermate geschikt moment om juist deze vakman te gaan vereeuwigen. In feite zouden alle kunstdisciplines hieraan mee kunnen doen, maar over het algemeen zijn het de kunstschilders die hem op het witte doek zullen vastleggen.

De aanpak heeft dan ook veel weg van de wijze waarop enkele kunstschilders in het Tv-programma ‘Sterren op het doek’ aan de slag gaan met het portretteren van een ‘Bekende Nederlander’.

Restaurant Spijkerman

De kunstenaars treffen Frans in zijn eigen restaurant waar ze de mogelijkheid krijgen om foto’s te nemen en om alvast de eerste schetsen te maken. Zij krijgen tot 16 januari 2021 de tijd om hun kunstwerk af te ronden. Alle gemaakte werken zullen vanaf 16 januari t/m 29 januari te zien zijn bij restaurant Spijkerman.

Het Purmerends publiek kan de werken bekijken en hun stem uitbrengen door een stemformulier in te vullen. De kunstenaar wiens werk volgens het publiek de meeste stemmen heeft gekregen verdient de publieksprijs.

Definitieve winnaar

Maar zoals dat ook gebeurt in het Tv-programma zal Frans Spijkerman zelf de definitieve winnaar benoemen. Dat werk zal een prominente plek gaan krijgen in het restaurant van Frans. De kunstwerken zullen tot 13 februari bij restaurant Spijkerman te zien blijven.

Broca Media zal de kunstenaars de komende periode blijven volgen om de vorderingen te kunnen vastleggen en om in overleg met de kunstenaars wat dieper in te gaan op de totstandkoming van het kunstwerk en hoe ze tot een uiteindelijke keuze zijn gekomen. Wat heeft ze met name geïnspireerd en welke creatieve ingevingen lagen ten grondslag aan hun kunstwerk. Begin februari 2021 zal Broca Media dan een videorapportage publiceren.