KRITI in actie voor rolstoeltenniser Melvin Smid

Melvin Smit Cees Baerts
Foto Fred Smalhout
Grieks restaurant & tapas bar KRITI organiseert op donderdag 10 oktober vanaf 18.00 uur een benefietdiner voor de Purmerendse rolstoeltennisser Melvin Smid.

De 41-jarige Smid, die sinds zijn 16edoor een ruggenmergziekte in een rolstoel zit,  heeft de ambitie om de paralympics van 2024 in Parijs te halen. Smid is inmiddels nummer 22 van Nederland en internationaal al in de top 500 beland. Zijn ontwikkeling korte tijd is opmerkelijk te noemen.

De Purmerender is geen onbekende in de topsport. Tot 2013 speelde hij voor het Nederlands para-ijshockey team meerdere EK’s, WK’s en zelfs kwalificatie voor de paralympics van Sochi.

Ambitie

Om Melvins ambitie in het rolstoeltennis te ondersteunen, werd eind 2018 de ’Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation´ opgericht. Daarnaast wil de stichting in de toekomst mensen, van welke leeftijd dan ook, motiveren om te gaan sporten en waar mogelijk te ondersteunen. Daarnaast wil de stichting het rolstoeltennis in het algemeen onder de aandacht brengen. Dit zal gebeuren door middel van clinics, lezingen en presentaties.

Erol Savur, eigenaar van restaurant Kriti, is erg onder de indruk van de gedrevenheid van de rolstoeltennisser en wil hem graag helpen zijn droom waar te maken. Daarom heeft hij besloten om op donderdagavond 10 oktober a.s. een benefietdiner te organiseren op zijn tijdelijke locatie aan de Neckerstraat 3 in Purmerend, waarvan een groot deel van de opbrengst naar de stichting van de rolstoeltennisser zal gaan.

Benefietdiner

Tijdens het benefiet zal er ook een veiling georganiseerd worden, waarvan de complete opbrengst naar dit goede doel gaat. Plaatsen voor het complete viergangen diner, kosten €45,- p.p. en kunnen telefonisch gereserveerd worden bij Kriti via 0299 429049. Onverhoopt verhinderd? Het is ook mogelijk om kaarten voor dit diner te kopen en te gebruiken op een andere datum. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Kriti.