Koning winter neemt het openbare leven compleet over

Winter Broca Media
Foto: Ronald Zwanenberg
Purmerend – koning winter neemt bezit van onze mooie stad. Facebook en andere sociale media staan vol met de mooiste foto’s.

Het openbare leven is ernstig ontwricht. Het streekvervoer rijdt met een aangepast reisschema. Huisvuil wordt vandaag niet opgehaald en de dagbladen verschijnen niet. De bezorging is te gevaarlijk voor chauffeurs en bezorgers.

Sinds dit weekeinde zijn sneeuwschuivers actief om de wegen schoon te houden. Overal ingepakte mensen die hun uiterste best doen om warm te blijven. Hier en daar een arme hondenbezitter die de sneeuwstorm trotseert.

Voor de thuisblijvers maakte Ronald Zwanenberg in opdracht Van Broca Media deze prachtige Drone video.

Dit artikel gaat verder onder de video.

Sneeuwballen

Maar gelukkig ook veel prachtige beelden van een witte wereld. Het is een lust voor het oog al dat moois. Sneeuwballen gevechten met de politie op de Dam van Amsterdam. Ineens is onze wereld een stuk mooier en vriendelijker geworden.

Parken en bossen worden druk bezocht omdat iedereen een glimp wil opvangen van de mooiste witte bomen en bevroren wateren. Bij alle narigheid die hangt om de coronapandemie zien sommige hun kans schoon om op een verlaten heuvel in het park de gemiste wintersportvakantie goed te maken. Kortom we leven er zelfs een beetje van op.