Klanten zijn eigenlijk goede relaties bij Broca Media en dat houden we zo

Cees Baerts Broca Media
Photo: Mihlo Baerts
Purmerend/Beemster – Broca Media probeert altijd iets extra’s te doen voor haar relaties en dat kan heel wat opleveren.

Zoals de meeste van u wel weten, bestaan wij al zo’n drie jaar in de huidige vorm. In de eerste jaren hebben wij veel gezaaid en items en video’s gemaakt zonder financieel resultaat te boeken. Zeg maar een dure hobby.

Dat moet wel want als niemand je kent, dan is de verspreiding heel laag. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Niet dat wij adverteerders genoeg hebben. En van videowerk kunnen we ook nog wel een project of wat gebruiken.

Toch zijn wij heel tevreden met de huidige gang van zaken. Elke dag gaat de telefoon meerdere malen als het gaat om: foto’s, videomateriaal of teksten. Daar vragen wij nog steeds niet de hoofdprijs voor.

Producten

Relaties zijn heel belangrijk. Ze zijn niet alleen een bron van inkomsten, maar ze leveren ook veel kennis kunde. Sommige van hen leveren op regelmatige basis hun producten aan Broca. Denk aan ‘Foto looman’. Deze ondernemer is vanaf het begin onze vaste leverancier voor foto- en filmapparatuur.

Sandra Meerwijk van: ‘Het Bloemenhutje’, is onze vaste leverancier als het gaat om bloemen. ‘Banketbakker Limmen’ verzorgt elk einde van het jaar een leuke attentie voor al onze medewerkers. ‘Restaurant Spijkerman’ geeft ons altijd, ongeacht het tijdstip, onderdak om met relaties te kunnen lunchen en te spreken. Maar ook vinden de opnamen van: “Het Stadsgesprek”, hier altijd plaats.

‘DG Consultancy’ uit Soest verzorgt onze administratie en b.t.w aangifte. Bovendien is Dave Groeneveld een trouw en oprecht klankboord voor al onze vragen op het gebied van investeringen. ‘Baerts Beheer’, het bedrijf van mijn zoon, Mihlo Baerts, neemt veel onderhoudskosten voor zijn rekening. Hierdoor hebben wij zijn steun en is zijn bijdrage een directe kostenverlaging.

Opname locatie

Bij ‘Optie Cycle’ kunnen wij altijd terecht als het gaat om een opname locatie.  Tegenwoordig tellen wij daar ‘Piet Clercks’ bij op. Deze beide prachtige zaken zijn ons goed gezind en daar zijn wij niet alleen trots op, maar ook ongelooflijk blij mee. ‘Rosema installatietechniek’, is actieve relatie en klankboord waar wij veel ideeën mee delen. Edwin is een lopende bibliotheek en actief betrokken bij verschillende evenementen in onze prachtige stad Purmerend.

Onder de video gaat de tekst verder.

En dan hebben we nog:  ‘Het barbertje’ op het Makado centrum, ‘Pedicure praktijk Provoet’ en ‘De Pumerendse Machinehandel’, die al hun promotie werk aan ons uitbesteden.

Minimaal eenmaal per jaar gaan wij bij onze relaties langs om een kleine attentie te brengen. Bij ons wordt aan iedereen gedacht en bent u niet zomaar een klant. Sinds kort is onze diensten uitgebreid met een ‘live streaming’ service. Ook weer een doorslaand succes waar direct een afzetmarkt voor was. Dat doen we met een aantal zakelijke relaties die onder de beste uit onze regio gerekend kunnen worden. Kortom Broca is een volwaardige partner als het gaat om beeld en tekst.

Tv maatschappijen

Naast lokaal leveren wij aan een viertal Hilversumse Tv maatschappijen. Een aantal weken geleden hebben wij nog staan draaien voor de NPO in opdracht van Jeroen Pauw in Hoek van Holland. Leuk werk en uiterst correcte bedrijven om zaken mee te doen. Deze lijst is groeiende en daar werken wij heel hart met ongelooflijk veel plezier voor. Ook de ‘P3’, Rob Bout kiest tegenwoordig voor Broca Videoproducties als het gaat om de promo’s van de P3.

Ook is onze redactie het laatste jaar aardig uitgebreid met 4 actieve freelance redacteuren. En hebben wij zelfs een bedrijfs-SMART kunnen aanschaffen. Niet onbelangrijk, ondanks het opstarten van Broca Media en Broca videoproducties, hebben wij een financieel onafhankelijk positie.

Computers, camera’s, geluid en licht zijn ondanks de coronapandemie allemaal 100 % eigendom. U begrijpt wij zijn heel tevreden en dankbaar dat we zo’n fijne groep mensen om ons heen hebben.

Lokaal

De getoonde video maakte wij voor Peter Smit in de Beemster. Peter is al jaren een relatie van ons met zijn fantastische bedrijf waar wij heel dankbaar voor zijn. Dit item is voor Smit kosteloos omdat wij onder andere bij hem nieuw aangeschafte apparatuur uitproberen. En volgende maand? Dan kiezen wij een andere relatie om hetzelfde kunstje opnieuw te doen. Het is een samenspel. Waarbij wij elke relatie proberen in een goed daglicht te zetten. Zijn wij nou gek of hoe zit dat nou? Nee, we zijn gewoon ongelooflijk dankbaar dat al deze bedrijven ons waarderen en steunen.

Met Broca Media en Broca Videoproducties gaat het dus heel erg en ongelooflijk goed. Klanten zijn relaties. Een stelling die wij de komende jaren blijven volhouden. Adverteren, reclame maken en aandacht vragen is meer dat een een factuur versturen.