Kieskompas Beemster en Purmerend beschikbaar

Kieskompas Broca Media
Foto: Aangeleverd
Purmerend/Beemster – Burgemeesters Karen Heerschop en Don Bijl de online stemhulp Kieskompas in gebruik genomen.

Dit deden ze samen met een inwoner die met de hulp van ‘Steffie’ het Kieskompas invulde. Steffie is een online tool die informatie laagdrempelig en toegankelijk maakt. De online stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen op 24 november is beschikbaar tot die tijd. Het Kieskompas helpt inwoners om te kiezen op wie ze hun stem gaan uitbrengen.

Samen

Per 1 januari 2022 gaan de gemeente Beemster en de gemeente Purmerend samen verder als de gemeente Purmerend. Daarom zijn er in deze gemeenten al eerder verkiezingen nodig. Vijftien politieke partijen doen mee aan de verkiezingen, waarvan er zes partijen nieuw zijn of op dit moment geen deel uitmaken van de huidige gemeenteraden.

Stemhulp

Alle politieke partijen hebben samen met Kieskompas een online stemhulp gemaakt. Via het beantwoorden van zo’n dertig stellingen kunnen inwoners zien welke partijen overeenkomen met en verschillen van hun opvattingen. Kieskompas vergelijkt de standpunten van alle partijen en helpt op deze manier bij het maken van een weloverwogen keuze.

Voor mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven is het Kieskompas met ‘Steffie’ een uitkomst. Op eenvoudige wijze wordt getoond: welke politieke kwesties er spelen, waar partijen voor staan en welke partij het beste aansluit bij uw keuzes.