Kettingbotsing Edisonstraat logisch gevolg van elkaar niets gunnen

Aanrijding Edisonweg Broca Media
Foto & Video Cees Baerts

Purmerend – Gister rond 16:45 uur vond er een botsing plaats tussen vier voertuigen.

Het is een drukke kruising zeker in de spits. Elke dag is het dringen om ertussen te komen. Automobilisten gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Gevolg, een flink schade.

Rond het middaguur liep de Edisonstraat langzaam vol met verkeer. Verschillende opbrekingen en werkzaamheden zorgen al dagen voor veel verkeer op alle wegen van onze stad.

Porsche

Vanuit het industrieterrein kwam een automobilist in een Porsche aanrijden die wilde invoegen. Gebruikelijk is dan dat het invoegend verkeer veel tijd kwijt is aan wachten.

Niemand gunt iemand een plekje in de rij die daar dagelijks staat. Een vast ritueel en een verkeersprobleem wat aandacht verdient.

Optrekken

De Porscherijder wilde graag aansluiten in de rij die zich langzaam aan zijn gezicht voltrok. Toen dat niet lukte besloot de man stukje bij beetje op te trekken en een plek af te dwingen.

De tekst gaat onder de video verder.

Het overige verkeer moet gedacht hebben, “zoek het maar uit met je dure auto”. Dus niemand liet hem ertussen, maar ontnam hem zelfs de mogelijkheid om in te voegen door strak voor hem langs te rijden.

Remmen

Op de kruising van de Van Osweg en Grotenhuysweg liep het verkeer vast. De eerste in de rij was een bedrijfsbus die plotseling moest remmen. Het gevolg: drie van de op hem volgende voertuigen kon niet meer op tijd remmen en botste op elkaar.

Kort daarna liep het totale verkeer compleet vast. Handhaving deed wat ze konden om het verkeer te regelen. Deze mannen kregen de wind van voren en niemand had begrip voor de ontstane situatie.

Berger

Na het noteren en fotograferen van het ongeval door de politie, werd de weg deels vrijgemaakt. Eén voertuig moest door berger Cees Jonk worden afgesleept.

De weg is enige tijd slecht begaanbaar geweest. Bij het ongeval moesten twee personen worden nagekeken door het ambulancepersoneel. Niemand hoefde mee voor verder onderzoek.

Verkeerslichten

De roep om verkeerslichten wordt steeds groter. Duidelijk is Purmerend niet klaar voor de steeds drukker worden toekomst met veel meer verkeer. De wegen rondom de Edisonstraat stammen uit de jaren 90 en nadien is er niets veranderd aan het steeds drukker wordende verkeer aldaar.

De Porscherijder koos eieren voor zijn geld en verdween in tegengestelde richting zonder schade en weg bij het ongeval. Of de man wiens kenteken bekend is bij de politie gehoord zal worden, is op dit moment nog niet bekend.

Mogelijk wordt hem het veroorzaken van een ongeval en het verlaten van een plaats delict ten laste gelegd.

Meer 112 regio nieuws. >>> Klik hier