Kapster in de uitvaartbranche (Herhaling)

Kapster Broca Media
Foto FinalCut
Purmerend – Tweemaal per week trokken Rob Klaucke en Cees Baerts erop uit om toevallige passanten te interviewen. Samen maakten zij de binnenstad onveilig door iedereen aan te spreken.

Het idee om mensen op straat aan te spreken en te filmen was ontstaan bij het drinken van en kop koffie. Cees had een camera gekocht en wilde eigenlijk hoofdstukken uit zijn debuut boek verfilmen. Dat bleek allemaal niet zo eenvoudig, want waar begin je dan.

Gewoon de straat op en het doen bleek de oplossing voor de werkloze camera’s. Al doende leerde het tweetal, was de gedachte. Rob Klaucke zou het camerawerk voor zijn rekening nemen. Terwijl Cees het gemakkelijkst sprak van de twee, lag het voor de hand dat hij de interviews zou doen.

Kapster

Deze gezellige kapster kwamen wij tegen op de kaasmarkt. Openhartig sprak zij over haar huidige baan en haar toekomstverwachtingen. Ook vertelde zij veel aan sport te doen. En dit jaar ging zij met vrienden op vakantie naar New York Amerika.

Haar man kreeg vandaag nieuwe sloffen, maar die wilde hij eigenlijk niet hebben. Mevr. woonde in Ilpendam en vond dat heerlijk. Zij had ook de hele familie bij elkaar en fietste elke dag naar de binnenstad van Purmerend.

Frans Bromet

Rob en Cees hadden veel tijd besteed aan hun techniek. Elke dag werden de video’s van collega’s bekeken om er beter van te worden. Vooral Frans Bromet uit Ilpendam die was de favoriet van Cees.

Bromet is sinds jaar en dag de beste documentairemaker van Nederland. En om snel een hoger niveau te behalen was Bromet een logische keuze. En eigenlijk stelde Frans geen vragen, hij herhaalde wat de geïnterviewde aan antwoord gaf. Cees realiseerde zich ook dat hij geen tweede Bromet wilde worden, maar liever een eerste Cees Baerts.

Kijkcijfers

Gelijk met deze aflevering schoten de kijkcijfers omhoog. Terwijl er nog heel veel te leren viel, gedroegen de mannen zich als volslagen verslaggevers. De interviews en het camerawerk lijkt nog helemaal nergens op.

Kijk en geniet.