Kantonees Restaurant Victoria Garden drie weken gesloten

Victoria Garden Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – Ons geliefde Victoria Garden is tijdens de vakantie peridode gesloten.

Het Specialiteiten Restaurant gaat voor het eerst in haar geschiedenis tijdens de vakantieperiode dicht voor publiek. De eigenaren en personeel zijn aan rust toe.

Ondenkbaar maar waar, voor het eerst in zestienjaar gesloten. Het altijd gastvrije personeel gaat drie weken genieten van hun welverdiende en noodzakelijk rust. De afgelopen jaren hebben diepe sporen getrokken in de flexibiliteit van menig ondernemer.

Tevens wordt van de gelegenheid gebruikgemaakt om verschillende onderhouds-werkzaamheden aan te pakken waarvoor de afgelopen periode geen tijd voor is geweest. Sinds een aantal maanden kampt het bedrijf met personeelstekorten. “Zowel in de keuken als het restaurant, probeer maar eens iemand te vinden”, vertrouwd mede-eigenaar Chi ons toe.

Vermoeid

Daar komt de Nederlandse Wet- en regelgeving bij dat koks uit China niet meer welkom zijn. “Op termijn een groot probleem dat ons voortbestaan in gevaar brengt”, aldus een zichtbaar vermoeide Chi Lam.

De coronacrisis heeft elk bedrijf doen besluiten het anders te moeten doen in de toekomst. Zo denkt Lam eraan om na de vakantie één dag in de week de zaak te sluiten. Nu heeft hij te maken met net zoveel vrije dagen als dat hij personeel heeft.

Door één dag in de week te sluiten kan dat ook in één dag geregeld worden. Iedereen is dan op die bewuste dag vrij. Zo zoekt ook deze ondernemer naar oplossingen voor problemen die hij voorheen niet kende.

Zwaar weer

De horeca heeft het toch al zwaar de laatste jaren. Uitgestelde belasting, maanden gesloten terwijl onkosten gewoon doorliepen en nu de moeite die gedaan moet worden om aan goed personeel te komen.

Tegenwoordig werken zelfs in het weekend familieleden van Lam mee in de bediening. Ondanks alles blijft Chi vasthouden aan de hoge kwaliteit en service. Daarmee is in de jaren die achter ons liggen een trouwe klantenkring opgebouwd.

Fijne vakantie

Het Restaurant sluit de deuren op 8 augustus aanstaande en op 27 augustus bent u weer van harte welkom.

Namens directie en personeel: lieve groeten en een hele fijne vakantie toegewenst, graag tot ziens.

Vanaf 18 augustus kunt u reserveren op de website. E-mailadres: Victoriagarden2006@hotmail.com