Jordaanse avond met André Vrolijk bij Spijkerman

Foto Mihlo Baerts
Purmerend – Begin november stond door een optreden van onder andere Andre Vrolijk,

Restaurant Spijkerman compleet op zijn kop. Ruim 150 enthousiaste Jordaan muziekliefhebbers beleefden de avond van hun leven. De Kanaalkade was afgelopen maand het toneel van een gigantisch Jordaan festival. Eigenaar Frans Spijkerman had er bewust geen ruchtbaarheid aan gegeven. Bang dat zijn zaak overlopen zou worden deed hij voorzichtig een select gezelschap uitnodigen. Ondanks dat stilzwijgen was de zaak bommetje vol met liefhebbers van smartlappen en volksliederen.

De sfeer was ongelooflijk goed en zelfs het bedienend personeel liep dansend door de zaak met op hun handen volle dienbladen. Gyllian, de altijd vrolijke barman trakteerde de aanwezigen op een waanzinnig optreden. Zijn vertolking van ‘Soie de vivre’. Hetgeen vertaald betekend, ‘levenslust’, was ongekend goed. Binnen de kortste keren had hij de aandacht van alle aanwezigen die uit volle borst meezongen.

Nessun Dorma

De zangers en zangeressen wisselde elkaar in snel tempo af en de één was nog geloofwaardiger dan de ander. Van Willy Alberty tot Nessun Dorma, het was heel goed en waanzinnig gezellig.

Tijdens de optredens werden de gasten keer op keer verrast met heerlijke hapjes. Carpaccio van gerookte ossenworst, gegrilde tonijn en hutspot met een balletje gehakt werden aan de lopende band gereserveerd. Tijdens het diner was er ruim gelegenheid om met elkaar te dansen of de polonaise te lopen.

Late uurtjes

Het feest duurde tot in de late uurtjes waarna Frans Spijkerman er persoonlijk voor zorgde dat iedereen in de juiste taxi naar huis kon vetrekken. En net als altijd bij Restaurant Spijkerman was het weer tot in de puntjes verzorgt.