Jan Wals in Sudderen met…

Jan Wals Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – We kunnen niet zeggen, “de sterren van de hemel”, maar gezellig was het zeker.

Ongeveer twee jaar geleden vroegen wij Jan Wals voor ons te komen koken. Daarvoor was een format bedacht, maar Jan moest toch even nadenken. Na ongeveer 10 minuten en wat uitleg zei de altijd opgewekte Ilpendammer, uiteindelijk ‘ja.’

De bedoeling was om een vooral gezellige hobby kok voor de camera te halen. Deze hoefde eigenlijk niet te kunnen koken, liever niet zelfs. Top kok Mario Bouwman van Sligro Purmerend zou de gast bijstaan en wat fijne kneepjes van het vak aanleren.

Sligro

Het format was dus heel simpel en even doeltreffend van opzet. Sligro had de keuken en de kok en wij de camera’s, het licht, het geluid en het idee. Na het uitnodigen van drie gasten was Jan Wals de tweede in rij die zijn geluk zou proberen.

De tekst gaat verder onder de video.

De uien schreeuwde om hulp wanneer ze werden vastgegrepen in de stevige knuisten. De knoflook probeerde de dans te ontspringen door weg te vluchten en de peper schold hij uit voor paprika.

Schoonzoon

Toch wist Jan op zijn eigen wijze vorm te geven aan de dag en zijn kookkunsten. Of hij hiermee de prijs ‘ideale schoonzoon’ verdiende valt nog te bezien. Gezellig was het zeker en gelachen hebben we ook.

Wals is niet de man die je verwacht achter een fornuis. Die hoort een motorblok in zijn met wagensmeer bevuilde handen te hebben. Hij schilt geen ui hij vermoordt er één.

Subtiel

Toch wist Mario Bouwman op onderhoudende wijze de regie te behouden. Subtiel en waar nodig hielp hij Jan met het snijden van groenten en het plukken van ingrediënten.

Beide heren hadden zichtbaar de grootste lol en het eindresultaat mocht er uiteindelijk zeker zijn. Voor de afdronk kwam Neal Brondgeest van de afdeling wijnen nog even in beeld. Hij trakteerde Jan op een heerlijke Spaanse wijn die uiteraard probleemloos naar binnen gleed.

Jan was uiterst tevreden en wij ook.

Anderen bekeken ook: >>> Klik hier