Inzameling Oekraïne meer dan verwacht Purmerend geeft gul

Inzameling Oekraïne Broca Media
Foto: BrocaMedia.nl

Purmerend – Na de eerste dagen van oorlog vond Saar van Kampen dat er iets gedaan moest worden voor de slachtoffers.

Op tv kwam zij een mevrouw tegen uit Vlaardingen met wie ze gelijk contact zocht. Na een goed telefoongesprek startte Saar de actie op Facebook. De spullen verzamelde zij nog in haar eigen winkel InStyle Women’s Fashion aan de Breedstraat.

Al heel snel bleek de winkel als opslag te klein en werd er uitgeweken naar de Burgemeester Kooimanweg 10C. Richard van Alphen, eigenaar van het pand, schoot direct te hulp. Tegen onze verslaggever vertelde hij, “als dit je niet aanspreekt, dan heb je geen gevoel.”

Medewinkeliers

In de tussentijd waren er op Facebook zoveel reacties van medewinkeliers dat er binnen de kortste keren een heel team van vrijwilligers beschikbaar was. Via de mevrouw uit Vlaardingen wist Saar exact wat er moest gebeuren.

Vanavond was amper 24 uur na het lanceren van deze actie, de inzameling. Rond 18:00 uur was de grote hal nog helemaal leeg, maar een uur later was het bijna onmogelijk om nog een lege plek te vinden.

Versproducten

De soms nieuwe spullen kwamen van alle kanten. Purmerenders lieten hun hart spreken en doneerde gul. Er werden zelf lang houdbare voedselproducten ingeleverd. Maar ook: kinderkleding, schoenen, speelgoed en maandverband.

“Dat de oorlog in Oekraïne iedereen aanspreekt had ik wel verwacht, maar dat er zoveel gedoneerd zou worden, dat had ik nooit verwacht”, zegt een vermoeide Saar van Kampen.

Vrachtwagen

De Volkswagen Caddy is al te klein. Er zal een vrachtwagen gehuurd moeten worden om de spullen op de verzamelplek te krijgen.