Inleveren messen tijdens de Week van Veiligheid

Wapens Broca Media
Foto: Pixabay
Purmerend/Beemster – Dit najaar wordt er een landelijke inleveractie georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Hierbij worden vooral jongeren aangemoedigd steekwapens anoniem in te leveren. De inleveractie vindt plaats in de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober.

De gemeenten Purmerend en Beemster hebben zich aangesloten bij deze campagne. De QR code op de posters linkt door naar een overzicht van alle inleverpunten in het land.

De tekst gaat onder de video verder…

Burgemeester Don Bijl van Purmerend zegt hierover: “De gemeenten spannen zich in voor de lokale openbare orde en veiligheid. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners zich veilig voelen in onze gemeente”. Karen Heerschop, burgemeester van Beemster, besluit: “Wapens passen niet bij een veilige gemeente, daarom sluiten we aan bij de landelijke actie.“

QR-code

De campagne roept op om messen in te leveren in de speciale inlevertonnen op: politiebureaus, jongerencentra en scholen. De QR-code op de poster linkt door naar het overzicht van alle landelijke inleverpunten.

Voor het inleveren van vuurwapens kan met de politie een afspraak gemaakt worden. Op 22 oktober worden de resultaten van deze landelijke inleveractie bekend gemaakt.