Intimiderende politiemacht aanwezig bij uitvaart TaborKerk

Wormerplein Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Rond het middaguur werd het gebied rond de TaborKerk aan de Maastraat tot oorlogsgebied verklaard.

Een grote groep motorrijders had zich vanmiddag verzameld om afscheid te nemen van waarschijnlijk de moeder van een van de aanwezigen.

Blijkbaar voor de politie reden genoeg om in grote getalen aanwezig te zijn. Rond het gebied van de kerk was het een komen en gaan van agenten al dan niet in kogelwerende vesten. Op het Wormerplein stonden tientallen motoren opgesteld om blijkbaar snel te kunnen ingrijpen.

Verdrietig

Maar ook de pers was ruim vertegenwoordigd om verslag te doen. En waar ging het nou helemaal om, niets meer dan een verdrietige uitvaart.

Broca Media heeft gemeend hier geen aandacht aan te besteden, maar heeft wel de behoefte om een statement te maken.

Rust

Wij zijn van mening dat iedereen in alle rust en waardigheid afscheid moet kunnen nemen van een dierbare. Dat is zeker van toepassing op deze uitvaart. Daarnaast vragen wij ons af of deze ophef gemaakt zou zijn als het om de moeder van een van ons zou gaan, natuurlijk niet.

Daarom neemt Broca Media afstand van de houding van sommige collega’s om ons heen. Wij plaatsen geen foto’s van de uitvaart zelf en zullen ook niet berichten over de dagen die achter ons liggen.

Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijk tijd.