Integrale veiligheidscontrole Visserijweg en Vleetstraat 

Drugsafval Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Afgelopen maandag vond een controle plaats op de Visserij- en de Vleetstraat.

Hierbij zijn 28 panden gecontroleerd. De controle is een samenwerking van gemeente met verschillende partners, zoals de politie, Liander en de Veiligheidsregio.

Bij de controle is een aantal milieuovertredingen geconstateerd, zoals het ontbreken van een vetafscheiding en accu’s die niet in een lekbak stonden. Eigenaren of gebruikers hebben advies gekregen over hoe deze overtredingen opgelost kunnen worden.

De Veiligheidsregio heeft een aantal niet gekeurde blusmiddelen aangetroffen en deuren die niet voorzien waren van een zogenaamd loopslot. Deze sloten worden gebruikt, zodat gebruikers een pand makkelijk kunnen verlaten als er sprake is van brand.

Lijmplank

De politie trof bij één bedrijf een lijmplank voor muizen aan. Muizen die over deze lijm lopen blijven met hun pootjes plakken. Dit is verboden omdat het als dierenmishandeling wordt gezien.

Bij een aantal adressen is geconstateerd dat er geen milieumelding was gedaan van een milieubelastende activiteit, terwijl dat wel verplicht is.

Bij één pand zijn hennep gerelateerde goederen aangetroffen, zoals een kweektent, een koolstoffilter en groei- en bloeimiddelen. De politie heeft deze goederen in beslag genomen en doet nader onderzoek.

Milieuwetgeving

Zo wordt gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op activiteiten zoals illegale bewoning, gestolen goederen, milieudelicten of drugsdelicten.

Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden. Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat we hierop actief controleren.

De gezamenlijke acties hebben een dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van onveilige situaties en criminele activiteiten en aan de andere kant het nog weerbaarder maken van verhuurders om ondermijnende criminaliteit te voorkomen.

Vermoedens

Heeft u vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten? Dan kunt u daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn 7 dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl

Meer 112 regio nieuws. >>> Klik hier