Ingetogen feestje vijfjarig bestaan Restaurant Spijkerman

Frans Spijkerman Broca Media
Foto Mihlo Baerts (Baerts Media)
Purmerend – Het vijfjarig bestaan op 16 april 2020 van Restaurant Spijkerman mag niet in het water vallen.

Op 16 april 2015 opende Frans Spijkerman samen met zijn vrouw Tineke opnieuw de deuren van het totaal verbouwde restaurant. Van het oude restaurant was weinig meer terug te zien. Een lange rij splinternieuwe panden gingen, o.a. door toedoen van grote inspanningen van Frans Spijkerman,  vanaf dat moment het gezicht van onze mooie stad bepalen.

Burgemeester Don Bijl deed met een ferme zwaai de deur open, waarna de genodigden zich konden vergapen aan het prachtige interieur. De zaak was ruimer dan ooit en bood plek aan ruim honderd gasten. De bijzaal kan gebruikt worden voor feesten en partijen. Beide zalen zijn voorzien van alles wat maar denkbaar is om een feest of bezoek tot een hoogtepunt te maken.

Berenklus

Bloed, zweet en tranen waren er nodig om dit megaproject tot voltooiing te brengen. Het resultaat is voor Purmerendse begrippen dan ook ongekend. “Ontwerper EWP-ingenieurs had een berenklus geleverd. Maar ook te denken aan bedrijven als Knook totaal techniek en vele anderen. Het was super om dit mee te mogen maken”, zegt Frans met een brok in zijn keel.

Frans is dankbaar, heel dankbaar. Ook de hulp die hij kreeg van twee grote ondernemers is hij nog steeds niet vergeten. “Zonder die mannen had ik het nooit gered”, vult hij aan. Ondernemen is risico nemen, dat weet hij als geen ander. Maar aan een klus als deze beginnen is eigenlijk gekkenwerk. Er komt veel op je af en je bent afhankelijk van derden, maar gelukkig heeft het veel moois gebracht.

Koffiegasten

Na de tweede opening zat het restaurant dagelijks vol met koffie gasten. Mensen die er de lunch gebruikten, maar ook met veel zakenlieden en vertegenwoordigers die er hun afspraken afhandelden. Wij van Broca Media noemden het wel, ‘ons kantoor’.

En met ‘ons kantoor’ is gelijk gezegd dat het goed aanvoelt om klant te zijn bij Restaurant Spijkerman. Het personeel is een klasse apart. Wie eenmaal binnen is geweest, wordt herkend en op zijn wenken bediend. Daarnaast staat er een koppel koks in de keuken die hun vak meer dan verstaan. Kortom een succes combinatie.

Dansende gasten

Het plezier spatte ervan af, waardoor vaste klanten het restaurant keer op keer wisten te vinden. Ook de Jordaan Avonden waren onnavolgbaar. Dan veranderde het restaurant in een ware theaterzaal vol dansende en feestende gasten. Diverse zangers geven acte de pré sans. Met als kers op de taart Gillyan, de betrokken en altijd vrolijke ober.

En nu is het restaurant door de coronacrisis gesloten. Een klap voor de hele binnenstad en heel zuur voor alle horeca. Bij Spijkerman is dit extra pijnlijk omdat ze 16 april in de huidige setting vijf jaar geopend zijn.

Extra aandacht

Niks feest, niks extra activiteiten en niks om dit feit heugelijk te vieren. Daarom hebben wij van Broca media besloten Frans en zijn vrouw Tineke wat extra aandacht te geven. Dat doen wij door onder andere een oude opname uit 2018 van ‘Het Stadsgesprek’ opnieuw uit te zenden.

Voor ons was dat een dag om nooit te vergeten. Het gesprek liep in het begin niet zoals wij verwachtten. Frans liep over van emoties omdat hij het hele verhaal opnieuw moest vertellen. Alle problemen die hij had gekend in de afgelopen jaren werden openhartig besproken. En overal gaf Frans, zonder zich in te houden, antwoord op.

Zondermeer het kijken waard. Maar wij willen meer en dat is het volgende:

Extra dag

Spijkerman is op donderdag 16 april 2020 een dag extra open voor afhaalmaaltijden. Wat wij graag zouden zien is dat er een lange file voor zijn deur komt te staan om blijk te geven van onze waardering voor deze club keiharde werkers.

Bestel dus uw maaltijd met de kwaliteit die u gewend bent van Restaurant Spijkerman en eet deze dit keer lekker thuis op.

Alleen telefonisch bestellen via 0299-423951

Afhalen en bestellen van vrijdag t/m maandag
Bestellen tussen 14.30 – 16.30 uur
Ophalen tussen 16.30 – 19.30 uur

Extra bestel dag in verband met het vijfjarig bestaan:

Donderdag 16 april 2020
Bestellen tussen 14.30 – 16.30 uur
Ophalen tussen 16.30 – 19.30 uur

Broca Media stelt 10 boeken beschikbaar waarvan u na het opsturen van uw bonnetje één helemaal gratis thuisbezorgd krijgt.

Het komt op als...

  1. Dus bestel het fijnste eten uit de regio.
  2. Stuur uw bonnetje op naar redactie@Brocamedia.nl.
  3. Wij trekken tien winnaars en bezorgen het boek binnen twee dagen gratis bij u thuis.