Inbeslagname leidt tot meer van hetzelfde

Dode vogels Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Inbeslaggenomen vogels allemaal weer terug op het oude honk.

Vorig jaar augustus werden er zo’n 250 kleine tropische vogels in beslaggenomen. Tegen de eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.  De buurt haalde opgelucht adem en de vogels werden elders ondergebracht.

Na een huisbezoek van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming werd overgegaan tot het ontruimen van de hokken. Ruim 250 dieren werden deels ingeslapen en deels elders opgevangen.

Ongedierte

Op de zandgrond van de vollere lagen diverse overleden en zieke dieren. Ongedierte zoals muizen en ratten deden zich tegoed aan het overgebleven voedsel en de dode dieren.

De tekst gaat onder de video verder. Deze video maakten wij uit aangeleverde beelden augustus 2022. 

De kosten voor de opvang en verzorging worden doorgaans verhaald op de veroorzaker van een dergelijk leed. ‘Dan leer je het wel af’,  zou een normaal denkend mens concluderen.

Veelvoud

Maar nee, de man begint vrolijk opnieuw en verzameld een veelvoud verschillende tropische vogels en wel, in dezelfde hokken. Of de omstandigheden beter zijn dan in augustus 2022 valt nog te bezien.

De buurt klaagt inmiddels steen een been en is de wanhoop nabij. Het: gekwetter, de stank en de overlast van ongedierte zijn als vanouds en onhoudbaar.

Ongedierte

Zeker met de hoge temperaturen van de laatste weken is het geen harde. “De hele dag lawaai aan je hoofd en de tuindeur amper open kunnen hebben door de stank, gaat ten koste van je woongenot.

Bij een beetje wind uit en in dit geval de verkeerde hoek, is een gezellige barbecue in de tuin onmogelijk.”

Dierenbescherming

Of de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ook nu overgaat tot het in beslagname, is nog de vraag. Als het aan de buurt ligt wel.

Eerdere berichten bekijken? >>> Klik hier