Huidverjonging en anti aging Paul Bode geeft uitleg

Paul Bode Broca Media
Foto: Broca Media
Advertorial – Huidveroudering vertragen en beïnvloeden dankzij verschillende ingrediënten die te vinden zijn in cosmeticaproducten.

Houd wel altijd in gedachte dat één enkel ingrediënt wel een mooie werking op de huid kan hebben, maar dit zegt helaas niets over het product waar het in zit. Het is de gehele combinatie van ingrediënten die uiteindelijke werking van het product op je huid bepalen.

Vaak wordt er gezegd, “kijk op de verpakking waar het ingrediënt staat, want staat het achteraan in de ingrediëntenlijst dan doet het niets!”

Ingrediënten kunnen elkaars werking versterken. Dat gebeurt al bij lage percentages. Er is niet veel nodig om een zeer krachtige werking te hebben. Het is niet alleen belangrijk een gezonde huid te hebben, maar ook een gezond verstand is van belang.

Vitamine A

Eén van de meest bewezen effectieve ingrediënten in cosmetica is vitamine A. Op de verpakking vaak vermeld als Retinol. Vitamine A heeft een brede werking. Zo kan het de huidstructuur gladder maken. Hierdoor worden fijne lijntjes minder zichtbaar. Het stimuleert: cel vernieuwing, aanmaak van collageen en elastine. Bovendien vermindert deze vitamine verstoppingen van de poriën.

Collagenen zijn de bouwstenen voor een goede verzorging van met de huid. Deze peptiden zijn kleiner hierdoor kunnen ze beter en sneller worden opgenomen door het lichaam in de diepe dermis-collageen laag van de huid. De korte keten bouwstenen van collageen zijn specifiek ontwikkeld voor een verbetering en verjonging van de huidstructuur.

De tekst gaat onder de video verder.

Als je een elastiek uitrekt en je laat het weer los, keert het terug naar de originele vorm. Dit is wat elastine met je bindweefsel doet. Elastine is een lichaamseigen eiwit dat zich bevindt in ons bindweefsel. Het houdt de huid soepel door de huid weer in de oorspronkelijke vorm terug te laten komen na het fronsen of lachen.

Huidbeschadiging of resultaat

De meest heftige vorm van vitamine A is A zuur, vermeld als tretinoïne. Dit middel is alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Niet zo gek ook, want het is behoorlijk pittig voor op de huid. Vitamine A zuur crème kan de structuur van de huid gladder maken. Onzuiverheden kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Raadpleeg altijd de huis- of huidarts.

A zuur is niet helemaal zonder risico. Zo kan er huidirritatie ontstaan, maar ook roodheid en schilfers. De huid wordt gevoeliger voor UV met als gevolg een snel verbrande huid.

In cosmetica wordt er eerder gebruik gemaakt van mildere en zeer effectieve varianten van Retinol zoals Granactive Retinoid. Het voordeel van deze ingrediënten is dat ze velen malen minder irriterend zijn voor de huid, maar wel de positieve werking van vitamine A hebben.

Laat u altijd door een gediplomeerde huidcoach voorlichten. Deze weet na onderzoek welke producten voor uw huid het meest geschikt zijn.