Honderden vogels achtertuin in bewaring genomen kwetterende bende 

Dode vogels Broca Media
Foto: Aangeleverd

Pas op: zeer schokkende beelden.

Purmerend – Inspectiedienst treft kwetterende zieke vogels aan. Eigenaar doet afstand.

Tijdens een controle in Purmerend werden de trommelvliezen en het reukvermogen van de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming vorige week donderdag ernstig op de proef gesteld.

Grasparkieten

Zo’n 240 gras- en valkparkieten een tiental bleekkoprosella’s en roodvoorhoofdkakariki’s huisden in de achtertuin. luidkeels riepen zij angstig de buurt bij elkaar in de hoop hulp te krijgen.

Opgesloten in verroeste en veel te krappe volières. Op de bodem: dode dieren, ontlasting en muizen. De verzorging liet sterk te wensen over. Oud vogelvoer en te weinig drinkwater.

Dode vogels

In de verblijven liepen muizen rond en op de bodem lagen her en der stervende en dode vogels. Een gedeelte van de tropische vogels bleek worm- en mijtinfecties onder de leden te hebben.

De tekst gaat onder de video verder.

Alle dieren zijn door de inspectiedienst in opdracht van de rijksdienst in bewaring genomen. De eigenaar, die de vogels verhandelde, draait op voor de kosten van transport en tijdelijk onderdak. Ook de voor medische onkosten en verzorging zal de ex-eigenaar een bonnetje krijgen.

Afstand

De eigenaar heeft afstand gedaan van alle dieren. Hierdoor kunnen de dieren, wanneer ze weer gezond zijn, snel herplaatst kunnen worden.

Anderen beken ook >>> Klik hier